tel. 0522-451763

Opstelling

Op 21 januari speelde Vitesse’63 alweer de tweede competitiewedstrijd van 2023. Na een aantal tegenvallende resultaten was het nu wel weer eens tijd om de drie punten binnen te slepen.

Dit keer mocht SJS vanuit Stadskanaal afreizen naar Koekange om het op te nemen tegen de selectie van Mijnheer, die ook deze week weer niet kon beschikken over de volledige selectie. Dit keer is het Westert (Ruben) die er niet bij kon zijn. Hij was afgereisd naar Oostenrijk om Ivar Knol op te halen, die was namelijk ingesneeuwd en kon daardoor afgelopen weken er niet bij zijn.

Van Tuinen (scheidsrechter), opgetrommeld door onze nieuwe sponsor Gol Diensten, blaast om half 3 voor het eerst op zijn fluit en omdat Heuvelman wist te raden hoeveel snoepjes Van Tuinen in zijn hand had, mocht Vitesse’63 de aftrap nemen. De aftrap is dan ook het enige wat Vitesse de eerste twintig minuten goed heeft gedaan want in de 6e minuut mag Keizer de bal al achter zich uit het net halen. Arwen de Koe scoort de openingstreffer. Vitesse’63 lijkt niet wakker geschud te zijn, want precies 6 minuten later belandt de bal weer achter Keizer, 0-2 Ronald Zuidema.

Vitesse’63 had inmiddels na 12 minuten al 3x afgetrapt en nu was het zaak om vooral niet de koppen te laten hangen, maar het balletje rond te laten gaan en tot kansen te komen. Vitesse’63 begint beter te voetballen en laat de bal rondgaan, totdat Dos Santos in de 36e minuut hard doorgaat op Sander van Dijk. Van Dijk op een brandcard van het veld en Dos Santos met rood. Van Dijk komt met de schrik vrij en mag van geluk spreken dat hij die avond nog zijn werkzaamheden als taxichauffeur kon voortzetten.

Vitesse’63 kreeg weer hoop en Wanningen had de donderdagtraining overgeslagen om uit te zoeken wat de mindere hoek van de keeper van SJS is. Dit heeft goed uitgepakt, want in de 45e minuut zet hij de keeper op het verkeerde been en schiet de bal tegen de touwen, 1-2.

Vitesse’63 gaat door en wil nog op gelijke hoogte komen voor rust. Van den Berg begrijpt dit en geeft een mooie voorzet op ten Kate die de bal vervolgens door de benen van keeper schuift, 2-2.  Van Tuinen is nog niet toe aan de rust en voegt nog wat blessuretijd toe. Vitesse is weer terug in de wedstijd en SJS weet op dit moment niet waar zij het moeten zoeken. Kuiper, die net terug is uit Oostenrijk heeft de ski’s weer ingeruild voor de voetbalschoenen en dat is maar goed ook, want er ligt geen sneeuw in Koekange. Kuiper, die overigens zonder slaap begint aan de wedstijd wordt pas echt wakker in de blessuretijd, waar hij goed doorzet in de 16 meter van de tegenstander en vervolgens geraakt wordt door de tegenstander. Penalty. Van den Berg mag aanleggen vanaf 11 meter, maar loopt eerst nog even naar Wanningen om te vragen wat nou de slechte hoek van de keeper is. Van den Berg legt de bal neer, neemt een aanloop en schiet de bal na enige hapering in de aanloop in de juiste hoek, 3-2. Na het schrijven van dit verslag bleek overigens dat de strafschop de gelijkmaker was, gevolgd door de 3-2 van Frits ten Kate, maar dat terzijde.

Na de thee kwamen de mannen van Vitesse’63 en SJS het veld weer op. Vitesse’63 gaat verder met waar het gebleven was, alleen het vergeet de wedstrijd op slot te gooien door een aantal kansen niet te benutten. Van den Berg vindt het welletjes en werd gewisseld voor Heuvelman (Harry). Vitesse’63 dacht de wedstrijd binnen te hebben, maar daar dacht Van Tuinen anders over en legt de bal plots in de laatste minuut op de stip nadat een speler van SJS met veel lawaai naar de grond ging. Penalty. Eindstand 3-3.

Twee punten te weinig voor Vitesse’63. Volgende week een nieuwe kans bij DKB. Wij hopen jullie dan weer te zien.