7782RA
DE KRIM
tel. 0524-571971

Opstelling Vitesse'63 1

Nadat vorige week een snelle 0-2 achterstand werd omgebogen in een 3-2 voorsprong werd uiteindelijk nog gelijk gespeeld. Vandaag opnieuw een tegenstander uit het rechterrijtje. Dan weet je dat beide ploegen voor de winst moeten gaan.

Vitesse’63 probeerde op de helft van de tegenstander te voetballen, echter vanaf het begin was duidelijke dat er niets ging lukken vandaag. Het zat ook niet mee dat na enkele minuten Sander van Dijk al aangaf dat hij gewisseld moest worden. Johnny Schuttevaar verving hem, Johnny ging rechtsvoor spelen en Peter Kuiper nam de positie op het middenveld over.

Zoals als aangeven lukte er weinig vandaag en geluk was er al helemaal niet. Een paar mogelijkheden leverden geen voorsprong voor Vitesse’63 op. DKB dat iets meer achterover bleef hangen en met hard werken, collectief verdedigen en fysiek beter te zijn ook de eerste goal van de wedstrijd wist te maken. Een mooie goal waar de enige Vitesse’63 speler met een voldoende deze middag niet bij kon. Na de goal was er een betere fase voor Vitesse’63 maar de bal wilde er niet in.

Rust: teleurstelling op het gezicht van de spelers af te lezen bij het verlaten van het veld. Dan verwacht je een andere tweede helft, maar helaas.

De tweede helft hetzelfde beeld, onmachtig Vitesse’63 dat op zoek moet en ook wel gaat naar een goal. U voelt hem al aankomen; dat lukt niet. Een enkele aanval, een aantal hoekschoppen en een aantal lange (cross)ballen maar echt dichtbij de aansluitingstreffer komt Vitesse’63 niet.

Van DKB kan niets anders gezegd worden dan dat ze dit professioneel uitspelen. Leunen op de verdediging, geen gekke dingen doen; geen kaarten; geen zware overtredingen; geen energie steken in de scheidsrechter en tegenstander en kijken of er nog wat te halen valt. En dat lukt ze, in eerste instantie wordt de bal nog gepakt door doelman Keizer maar in de rebound wordt het 2-0 en dan weet iedereen dat het gespeeld is. Vlak voor tijd valt ook nog de 3-0.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen de ploeg met de minste verliespunten en nummer 2 van de competitie Klazienaveen op het programma. Vorig seizoen werd er thuis nog met 4-3 gewonnen dus dat biedt perspectief!

Om 14:30 wordt er afgetrapt in Koekange en support is hard nodig, dus kom allemaal kijken.