7958SL
KOEKANGE
tel. 0522-451763

Opstelling

Na de lekkere overwinning op CSVC vorige week, mocht Vitesse vandaag (12 november) aantreden tegen WVV op het eigen sportpark in Koekange. Onze gasten zijn de competitie gestart met 6 punten uit de eerste 6 wedstrijden, een degelijke start voor een promovendus. Vitesse heeft aan dit zelfde aantal wedstrijden een puntje meer overgehouden wat goed is voor een plekje in de middenmoot. Om de aansluiting met de (sub)top te houden moet er vandaag opnieuw gewonnen worden. Alle ingrediënten waren hiervoor aanwezig: een sterke selectie en prachtig voetbalweer.

In de beginfase creëert Vitesse zonder goed te spelen toch een groot aantal kansen. In
de 5e minuut wordt van den Berg net buiten de 16-meter aangespeeld en die twijfelt
geen seconde en schiet de bal met binnenkant voet rakelings langs de paal. Na 10
minuten wordt de score wel geopend: van den Berg kopt de bal eerst nog op de keeper,
maar die moet in tweede instantie passen op de kopbal van Lars Heuvelman, die attent
reageerde op de situatie en zo de 1-0 maakt. Een vroege voorsprong voor Vitesse dat
zich lijkt te herpakken van de weifelende seizoensstart. Even later krult Kuiper een vrije
trap net langs de verkeerde kant van de paal, maar het geeft wel de doelgerichtheid van
Vitesse weer deze middag. Toch weet de ploeg in het vervolg van de eerste helft weinig
te creëren. Het veldspel is slordig en er worden veel verkeerde keuzes gemaakt in de
laatste passes voor de goal. WVV zet er ook niet al te veel tegenover: met een grote kans
en een paar speldenprikjes en verdwaalde schoten hoeft Vitesse niet te vrezen voor de
tegengoal. De ruststand is dan ook 1-0.

Direct na de rust vervangt Wanningen Hooch Antink, die met zijn rol als centrale
verdediger nu in elke linie heeft gespeeld dit seizoen. Voor Vitesse is het belangrijk om
zich te richten op het positiespel om zo weer lopende mensen voor de goal te kunnen
krijgen. In de 50e minuut wordt ten Kate diep gestuurd en die maakt heel slim gebruik
van het uitstekende voetje van de WVV verdediger en de scheidsrechter kan niks anders
doen dan de bal op de stip te leggen. Vaste penaltynemer van den Berg gaat achter de
bal staan: In eerste instantie vindt hij de keeper op zijn weg, maar in de nastoot is hij er
razendsnel bij en tikt hij de 2-0 binnen. Het verschil tussen beide ploegen wordt op een
lekker moment verdubbeld. Al kan Vitesse nog geen 10 minuten genieten van de riante
voorsprong, Marc Drenth tikt voor WVV een bal die breed gelegd voorbij de 2e paal
makkelijk binnen: 2-1. Met nog een halfuur op de klok geeft dit WVV natuurlijk hoop op
nog een resultaat. Ondertussen had een verdediger van WVV rood kunnen krijgen na een
slaande beweging richting Westert, maar de scheids deed het af met een gele kaart.
Verder complimenten voor de scheidsrechter die wedstrijd goed onder controle wist te
houden. In het laatste kwartier weet WVV Vitesse wel goed onder druk te houden en nog

een aantal ballen voor de goal te pompen, maar dit resulteerde niet in hele grote kansen.
Verder dan een paar hachelijke momenten komen ze niet, het bleek dus meer blaffen te
zijn dan daadwerkelijk bijten. Vitesse krijgt tot slot nog een paar keer de kans om de
score uit te breiden, maar de voorhoede weet de bal er niet meer in te krijgen. Het
belangrijkste is dan ook om het bij die ene tegengoal te houden, en dat lukte. WVV
eindigt de wedstrijd overigens niet met z’n 11’en: Huizingh pakt binnen 5 seconden 2x
geel voor commentaar op de leiding, een ietwat overdreven maatregel maar het
bevestigt des te meer hoe belangrijk het is om de scheidsrechter met rust te laten.

Dit alles brengt de eindstand op 2-1, de 2e overwinning op rij voor Vitesse dat hiermee
het puntentotaal heeft opgekrikt naar 10 en het de 7e plek inneemt op de ranglijst van de
3e klasse D. Wij willen alle supporters weer bedanken voor hun komst en hopen jullie
volgende week allemaal weer te zien in Hollandscheveld, aanvang 14:30. Een uitgelezen
mogelijkheid voor de ploeg om weer 3 punten te pakken, aangezien Hollandscheveld dit
seizoen alleen nog maar heeft verloren. Tot dan!