Om 11.15 werd er verzameld bij het eigen sportveld om af te reizen naar Elim. De planning was weer zo fijn dat er kon worden omgekleed en hup het veld op. Trainer Sarri begon met de volgende namen:

Arjen van Noord, Hendriks, Waninge, BJ van Dijk, Ruben Keizer, Schuttevaar, Oldengarm ©, Kuik, Steenbergen, Ron Keizer en Liezen.

Bankie:
Geerts, Van den Berg, Almar van Noord, Warner van Dijk.

Oldegarm verliest de toss en dit leidt tot grote teleurstelling bij keeper Van Noord, iets met de zon ofzo. Wel mag Vitesse aftrappen en dus het eerst een aanval proberen maken. Dit lukt ook en via veel schijven komen we uiteindelijk bij het doel maar helaas wordt de bal net onderschept door de keeper. Deze keeper bedenkt zich niet en peert de bal direct naar voren op wel een hele snelle aanvaller, de jarige Jan Waninge wil koppen maar door de zon wordt er niks geraakt en de aanvaller rond bekwaam een-op-een met van Noord af 1-0. Een traktatie van de net 27-jarige Waninge voor Elim in plaats van zijn eigen teamgenoten.

Voor Elim was het plan voor de rest van de middag duidelijk, alles lang op de lange en snelle aanvallers. Voor Vitesse'63 daarentegen was het voetballend misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen tot zover. Vitesse`63 bepaalde en dicteerde en legde uitstekend positiespel op de mat. Met dat goede spel kreeg Ron Keizer een aantal kansjes, kreeg Schuttevaar de bal een-op-een niet langs de keeper en raakte Kuik vanaf 20 meter de lat. Tevens werd er ons nog een penal ontnomen toen Schuttevaar met twee handen in de rug werd gebeukt. De verder prima fluitende scheids had het gezien maar was niet onder de indruk. Ruststand was daarmee 1-0.

In de rust werd Schuttevaar vervangen door Geerts. Schuttevaar moest aansluiten bij het 1e en mocht daar al na 10 minuten invallen dus hij had een fijne voetbaldag.

Op Elim leek er niks veranderd. Vitesse`63 bewaarde de rust en combineerde er rustig op los. Omdat alles zich op de helft van Elim afspeelde lag gevaar ook op de loer. Helemaal als Henkie Bats de robuuste verdediger die altijd wel iets raakt de zoveelste lange bal hanteert. In de 66e minuut komt dan eindelijk de verdiende gelijkmaker. Een ongelukkige handsbal of misschien een goedmakertje van de eerste helft, het maakt ook niet uit. Kuik faalt niet vanaf de stip en de stand is weer 1-1. Kuik die sowieso al een goed weekend zou hebben want hij won op vrijdagavond met moat Alfred Pekel in het Ally Pally van Koekangerveld het koppeldarttoernooi. Normaal is Pekel/Schuttevaar de comibinatie maar Schuttevaar besloot uit voorzorg thuis te blijven met het vermoeden van een lange voetbaldag in het vooruitzich. Kuik werd opgetrommeld en bleek een prima vervanger. Ook gooide ons centrale duo beide een 180-er maar verder succes bleef verder voor hun uit.
Deze avond liet conditioneel nog wel wat sporen na... Dit dus even tussendoor want de wedstrijd liep tegen het einde aan. Kleine kansjes volgden nog maar gescoord werd er niet meer. Vitesse had een mooie slag kunnen slaan maar winnen op Elim zijn maar weinigen gegeven.