Een ware kraker stond 25 maart 2023 in de reserve 3e klasse op het programma. Althans, dat had het moeten worden op deze winderige zaterdag in Staphorst. We houden het daarom maar kort vandaag.

Afwezig deze middag waren de geblesseerde Oetsen en Pekel en wegens werk waren Waninge en Schuttevaar verhinderd. De selectie werd aangevuld door Vos, Hooch Antink en Björn Hendriks.

Opstelling: Van Noord, Jordy Hendriks, Hooch Antink, Van Dijk, Ruben Keizer, Geerts, Oldengarm ©, Kuik, Liezen, Ron Keizer, Steenbergen.

Bankie: Scheper, Vos, Björn Hendriks.

Vitesse’63 had na 7 minuten op 0-1 moeten komen maar een goede combinatie tussen Ron Keizer en Kuik werd bekroond met een doelpunt, laatstgenoemde stuitte op de keeper. Het spel golfde daarna op en neer. In de 20e minuut ging Hendriks iets te gretig een duel aan in de 16 meter en de aanvaller erg gretig naar de grond. Strafschop, maar die werd keurig een metertje mis geschoten. Het was wel het eerste teken van de thuisploeg om iets meer druk te gaan zetten en met de wind in de rug lukte dit aardig. Vitesse probeerde 3x op te bouwen met 3x slordig balverlies en de ruststand is 3-0.

In de rust een paar omzettingen: Vos voor Geerts en Scheper voor Liezen.

Nu heeft Vitesse de wind in de rug en drukt ook volle bak vooruit met enkele goede kansen tot gevolg. In de 55e minuut schiet Frank Steenbergen dan ook de 3-1 op het scorebord. Vitesse’63 gaat nog meer vooruit spelen en blijft het nodige creëren terwijl Staphorst op de counter loert. De thuisploeg speelt het dan ook vakkundig uit want na twee snelle counters maken ze er 5-1 van. Björn Hendriks komt nog voor Kuik maar ook hij kan het tij niet keren.

Voor het tweede is dit de tweede nederlaag op rij en dus moeten de titelaspiraties even de kast in. Op de ranglijst liggen de nummers 1 tot en met 5 wel dicht bij elkaar dus alles is nog mogelijk!

Volgende week de uitwedstrijd naar Coevorden tegen CSVC 2.