Sportlaan 1 A
7958SL
KOEKANGE
tel. 0522-451763

Zaterdag 1 oktober stond de eerste competitiewedstrijd van het tweede op het programma. Afgelopen week werd er nog niet gevoetbald door de mannen van Lambertus ‘Sarri’ Nijenmanting vanwege het feit dat nog twee teams op het laatste moment uit onze competitie waren gestapt. Maar goed, tegenstander deze middag? VV Staphorst 3. De ploeg waar in de beker uit nog met 5-0 van verloren werd. Tijd voor revanche dus!

De mannen traden aan zonder coach Sarri en eigen keepers. Waninge keepte in afwezigheid van Oldengarm en van Noord nog de gewonnen bekerwedstrijd tegen Pesse zaterdag 1 maar hij stond nu op goal bij het eerste! Gelukkig was van der Heul bereid gevonden om de plek onder de lat in te vullen.

Voordat er afgetrapt werd moest er eerst nog een teamfoto worden gemaakt. Roy Kuik kwam zelfs speciaal hiervoor naar het sportpark. Tenminste, dat werd gedacht. Gelukkig kwam hij niet alleen daar voor maar voorzag hij het team alvast van koude versnaperingen voor na de wedstrijd ter ere van de geboorte van zijn dochter Ninthe. Roy, Lucia, Nathan en Seth via deze weg van harte gefeliciteerd met jullie dochter en kleine zusje! Voor diegene die benieuwd is naar het eindresultaat van de teamfoto, bij deze:

V.l.n.r. tegen de zon inkijkend - Bovenste rij: Ron Keizer, Alfred Pekel, Jorn Oetsen, Johnny Schuttevaar en Remco Geerts. Middelste rij: Roy Kuik, Rik Vrieling, Stefan Heuvelman, Ruben Keizer, Bart Jan van Dijk, Sem Liezen en Jeroen Oldengarm. Onderste rij: Arno Scheper, Koen van der Heul en Frank Steenbergen. Ontbrekend: Lambertus Nijenmanting, Arjen van Noord, Erik Tuynman, Jan Waninge, Jordy Hendriks en Stein Bellinga.

Dan de wedstrijd. Zoals eerder gemeld werd er nog kansloos met 5-0 verloren van een conditioneel sterken en beter voetballend Staphorst. Kuik voorspelde zelfs nog in zijn verslag ‘De voorbereiding van het 2e’ dat dit Staphorst wel een titelfavoriet moest zijn. Echter, vanaf de eerste minuut werd zichtbaar dat dit een hele andere wedstrijd ging worden.

De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van Ruben Keizer. De diehard linksback stormde op aan de linkerkant en liep zo door richting het doel. Helaas behield hij hier niet het overzicht, schoot hij zelf op doel en vergat hij daarmee de bal af te geven op de meegelopen Geerts. Echter, het duurde niet lang voordat Geerts wel in scoringspositie werd gebracht.

In de 7e minuut kwam Vitesse namelijk op een 1-0 voorsprong. Na een goede actie aan de linkerkant van Pekel kwam de bal voor, spits Ron nam de bal sterk aan en legde hem terug op Geerts die de bal goed het net in drukte. In de minuten die volgden bleef Vitesse inzakken tot de middellijn, speelde het geconcentreerd en verzorgd, stond het compact en had het weinig tot niets te dulden van de voorhoede van Staphorst. Daarnaast liet het team prachtige combinaties en flitsende aanvallen via het middenveld, de onvermoeibare Oetsen aan de rechterkant en de sterke voorhoede zien. In de 20e minuut kwam Vitesse op een 2-0 voorsprong door Ron Keizer. Keizer kon na een hoekschop de bal aannemen in de 16, draaide zijn lichaam over de bal en schoot hem binnen. Staphorst was geen schim van het team dat in de beker tegen Vitesse aantrad en kwam een kwartier na de 2-0 zelfs op een 3-0 achterstand. Dit keer was het Steenbergen met een goede actie en een versnelling over de linkerkant en schoot de bal in de korte hoek langs de keeper. Wat een weelde voor de mannen van Nijenmanting.

Toch deed Staphorst enkele minuten later wat terug. Een bal tussen de verdediging van Vitesse en keeper van der Heul belandde in een niemandsland. Zowel de spits van Staphorst als van der Heul gingen daardoor richting de bal. De spits raakte als eerste de bal maar niet het soort waarmee gevoetbald werd. Nee het waren de edele delen van de keeper. Van der Heul die de bal daardoor aan zich voorbij zag gaan lag gestrekt op het veld en Staphorst maakte hier dankbaar gebruik van en tikte de bal in het lege doel. Waar Vitesse dacht aan een overtreding op de sterk keepende van der Heul dacht scheidsrechter Compagner daar toch iets anders over, 3-1. Vitesse schrok niet van deze aansluitingstreffer en breidde de voorsprong enkele minuten later zelfs weer uit. In de 40e minuut werd een duidelijke overtreding geconstateerd op Ron Keizer. De spits nam wederom de bal aan in de zestien, maakte sterk gebruik van zijn lichaam en werd vervolgens in zijn aanname naar de grond getrokken. Compagner wees daarom terecht gedecideerd naar de stip. Van Dijk schoot de penal onberispelijk binnen, 4-1. In de resterende minuten kregen beide elftallen nog enkele mogelijkheden. Een prachtige een-twee van Pekel en Keizer aan de linkerkant zorgde ervoor dat Keizer (net als in de eerste minuten van de wedstrijd) weer op kon stomen richting het doel. Hij speelde bal breed richting Schuttevaar maar voordat hij er wat mee kon doen werd Keizer hard onderuit gehaald. De verdediger van Staphorst kwam veel te laat, raakte vol zijn enkel en Keizer kwam ongelukkig met zijn knie terecht op het kunstgras. De gegeven vrije trap ging er niet in en snel daarna klonk het rustsignaal.

Van Dijk evalueerde kort de eerste helft en zag dat het goed was. Keeper van der Heul wilde in de rust zijn teamgenoten nog het bewijs van de overtreding bij de 3-1 laten zien. Echter wilden zijn teamgenoten daar niks van af weten. De vraag was tevens ook of er überhaupt wel wat te zien viel... In de rust werd er nog wel 2x gewisseld, Keizer ging er geblesseerd af en voor hem in de plaats kwam Liezen. Steenbergen maakte op zijn beurt plaats voor Scheper.

Staphorst bracht na de desastreuze eerste helft drie verse krachten het veld in en had zich voorgenomen een betere pot voetbal op de mat te leggen. Het spelbeeld kantelde dan ook. Waar Vitesse in de eerste helft geconcentreerd en verzorgd voetbal speelde kwam het na de rust er nog amper goed uit. Het was voornamelijk inzakken en tegenhouden. Het veranderende spelbeeld en de vele neerslag die viel konden er nog wel eens voor zorgen dat het een lange tweede helft zou worden. In de eerste tien minuten na rust loste Staphorst al drie (ongevaarlijke) schoten. Ongeveer een kwartier na rust wisselde Vitesse voor de derde keer. Rik Vrieling wachtte tot het wat droger werd en kwam in de plaats van Geerts. Dit betekende zijn debuut bij Vitesse’63 2, van harte! Staphorst deed daarna toch wat terug, Vitesse kreeg de bal niet goed weg en een middenvelder tikte de bal achter van der Heul, 4-2. In het restant van de wedstrijd bleef Vitesse alles geven, elk duel werd aangegaan en er werd druk op de bal gehouden. Dit leidde er toe dat Staphorst geen hele grote kansen meer kreeg en Vitesse er zelfs enkele keren nog gevaarlijk uit kon komen. Maar gezien de grote inspanning in zowel de eerste als tweede helft raakte de tank steeds leger bij een aantal spelers (Keizer werd nog gewisseld voor Geerts) en was het wachten dat scheidsrechter Compagner het laatste fluitsignaal zou geven. Na enkele minuten extra tijd was dit gelukkig ook het geval en was de dik verdiende zege binnen! In de kleedkamer werd vervolgens geproost op de drie punten en de geboorte van Ninthe.

Zo bleven de drie punten terecht in Koekange en kan Vitesse’63 2 terugkijken op een zeer sterke wedstrijd. Taak voor de mannen van Nijenmanting om dit een goed vervolg te geven. Dat kan op zaterdag 8 oktober wanneer men het opneemt tegen een relatief onbekende tegenstander, S.V. Gramsbergen 3. Aanvang 14:30 uur op Sportpark ’t Hoge Holt te Gramsbergen.