Burg Malcorpslaan 5
8061AG
HASSELT
tel. 038-4772303

Op zaterdagochtend 10 december 2022 stond de laatste competitiewedstrijd van fase 2 op het programma. Het was niet zomaar een wedstrijd, maar het was de kampioenswedstrijd. Wie deze wedstrijd won kon zich als kampioen van de hoofdklasse kronen.

Het was alweer koud dus de dikke jassen, handschoenen, mutsen en thermokleding weer worden gepakt. Waar bij sommige verenigingen de wedstrijden werden afgelast kon er in Hasselt wel worden gevoetbald. Het scorebord bij Olympia’28 gaf de tempratuur -2° aan en onder die omstandigheden begonnen we aan de wedstrijd. Maar niet zonder vermeld te hebben dat de support langs de lijn in Hasselt super was (maar dat is het hele seizoen al het geval).

Voorafgaand aan de wedstrijd was dit de top 3:

SJO Triville JO15-1          6-15
Olympia’28 JO15-1         6-13
Raptim  JO15-1                 6-12

We begonnen deze kraker tussen de nummer 1 van de ranklijst tegen de nummer 2 Olympia’28 JO15-1 in de volgende opstelling:

Wissels: Ryan (terug van een blessure), Fenno, Savin en Abel

Op het gladde veld in Hasselt gebeurde het eerste kwartier niet veel er werden wel kleine speldenprikjes uitgedeeld maar dat was het dan ook. Het veld was ook niet makkelijk te bespelen en je zag dat beide ploegen daar last van hadden.

Toch was het Olympia dat de eerste grote kans creëerde. De linksbuiten van de bezoekers werd diep gespeeld, maar daar was onze keeper Luuk met een mooie en tevens een hele belangrijke redding waardoor het 0-0 bleef.

Dat was ook de stand na 35 minuten. Rust 0-0

De 2e helft was een stuk leuker en er gebeurde een stuk meer.

In minuut 40 werd er door de linksbuiten van Olympia de bal teruggelegd op randje 16 op de inlopende middenvelder die de bal prachtig met links de hoek instuurde. Virtueel was Olympia’28 nu kampioen. (1-0)

Maar onze jongens toonde zoals zo vaak karakter en veerkracht.

In de 43e minuut leek Renzo te worden geduwd in het strafschopgebied, maar een penalty kregen we niet van de scheids. Thijs was het er ook niet mee eens en ging de discussie aan met de scheids, maar dat hij beter niet kunnen doen want hij kreeg terecht geel van de leidsman.

Inmiddels wordt het een duur seizoen voor hem, want hij schiet geregeld ook een bal over het vangnet waar ook een boete voor staat.

In minuut 48 kregen wij een vrije trap op de helft van de tegenstander. Thijs ging achter de bal staan en vond daar het hoofd van Badry die de bal in de hoek kopte. De goal werd met het hele team gevierd en dat siert deze ploeg ook. Virtueel waren wij weer kampioen

Nu werd het lang tegenhouden, maar we stonden met elkaar goed te verdedigen en kwamen er soms in de counter uit.
Ryan werd na een blessure aan de pols weer in de ploeg gebracht en hij stichtte meteen gevaar. Hij kreeg op eigen helft de bal en zette een lange sprint aan de rechterkant van het veld, maar hij de afwerking mistte hij nog was precisie.

Tot echte kansen kwam Olympia ook niet meer, ons hele team stond goed te verdedigen. Zij werden alleen gevaarlijk via vrije trappen van grote afstand.

Na 43 minuten te hebben gespeeld in de 2e helft maakte de scheids er een einde aan.

SJO Triville JO15-1 is kampioen in de hoofdklasse!!!

Scoreverloop:
43’ Olympia (afstandschot)
48’ Badry (kopbal) assist Thijs

Op langs de kant waren er inmiddels fakkels uitgedeeld aan de ouders, en die werden na afloop meteen aangestoken. De spelers en staf vierde het feest met de meereisde supporters. In de Wijk en Ijhorst gingen we met auto’s toeterend door het dorp heen. Daarna sloten we de wedstijd af in de kantine van Ijhorst.

Namens de spelers en gehele staf van de JO15-1 bedankt aan alle ouders, familieleden en vrijwilligers. Zonder jullie was dit niet gelukt!

Wat veldvoetbal betreft het voor dit kalenderjaar voorbij, natuurlijk komt het oliebollentoernooi in de zaal er nog aan.

Alvast een fijne kerst en een goede jaarwisseling!