7957AM
DE WIJK
tel. 0522-442090

Opnieuw doen SJO Triville JO15-1 en Olympia’28 JO15-1 niks voor elkaar onder

Vandaag stond een ontmoeting met een oude bekende op het programma. Om 9:00 stond een wedstrijd tegen Olympia’28 op het programma. Wij als SJO Triville hebben daar nog goede herinneringen aan, want in de vorige fase werden we daar kampioen van de hoofdklasse.

Waar het in de vorige ontmoeting windstil en vroor, was het vandaag stormachtig weer.

We begonnen in de 4-4-2:

Badry Ryan
Fenno Renzo Niek Damiana444e227-6d97-45d6-9489-3a2577ee69f9.JPG
    Ewan Seye Jesse Bart
             Luuk

In de eerste minuten was het plan van Olympia duidelijk, namelijk druk zetten. Maar daar kwamen ze in de eerste 10 minuten niet aan toe omdat Triville zich daar goed onderuit voetbalde.

Na 25 minuten was daar eindelijk de eerste grote kans van Triville. Een uittrap van Luuk valt door de wind en het gladde veld achter de verdediging.

Maar daarna kwam het beeld dat we in de warming-up al hadden gezien. Niet geconcentreerd en te makkelijk denken en daarom kreeg Olympia na 19 minuten de eerste grote kans. De middenvelder dribbelt makkelijk door het midden heen en schiet, maar Luuk pakt de bal heel goed met de voet.

1 minuut later ligt de bal wel achter in het net. De rechtsbuiten van Olympia wordt goed vrij gespeeld, omspeelt Ewan en legt de bal goed terug naar randje 16 en vanaf daar kan de speler de bal gemakkelijk binnenschieten. Terechte goal voor Olympia. (1-0)

Die tegengoal leken we wel nodig te hebben om wakker te worden, want we begonnen direct beter te spelen.

IMG_6446_goede.PNG

Ryan snelt achter de bal aan, maar hij krijgt hem niet helemaal lekker mee en besluit de bal op Abel te geven, maar hij faalt oog in oog met de keeper.

1 minuutje later krijgt Triville een vrije trap, maar die werd zoals je op de foto kan zien goed gepakt door de keeper van Olympia.

Vlak voor de rust kwam dan toch de terechte gelijkmaker. Ryan behoudt de bal goed in de hoek en kan Renzo inspelen, hij dribbelt een mannetje voorbij en schiet op doel, die kan nog worden gekeerd door de keeper maar in de rebound is het Badry die heel snel reageert en de bal in het doel schiet. (1-1)

Direct daarna is het rust. (1-1)

In de rust werden de jongens terecht op scherp gezet, want goed was het niet in de eerste helft.

Dat scherp zetten had meteen invloed op het spel, veel druk en strijd van de ploeg.

Alleen ging het in de 45ste minuut even mis bij Jesse (zat bij dat moment nog met zijn hoofd in Spanje).

Hij krijgt de bal lastig onder controle en verliest de bal in eigen 16 en begaat voordat de aanvaller wil schieten een overtreding, een penalty dus. Die penalty gaat erin dus zo komt Olympia opnieuw op voorsprong.  (1-2)

Maar Triville is daar niet van geschrokken en gaat door waarmee het de hele 2e helft al mee bezig was.

Dat harde werken wordt in de 52ste minuut beloond. Het middenveld speelt Badry in die ruimte krijgt, hij gaat zijn directe tegenstander goed voorbij en schiet met links de bal in de lange hoek, die werd nog goed gepakt door de keeper, maar in de rebound is het dan wel raak, Damian staat op de goede plek en hij schiet de bal in de hoek. (2-2)

Na die 2-2 blijven onze jongens doorgaan met goed voetballen.

In minuut 63 krijgt Badry de kans op de 3-2. De bal komt wat toevallig voor zijn voeten, maar hij schiet de bal helaas recht tegen de keeper aan.

Olympia komt er helemaal niet meer uit en creëert ook geen kansen meer. Ook niet in de 66ste minuut, Badry lijkt een tik te krijgen in de 16, maar omdat hij niet naar de grond gaat krijg hij geen penalty terwijl het contact er zeker was.

Aan de andere kans kon de scheidsrechter ook een penalty geven, nadat Thijs de snelle buitenspeler aantikt, maar ook daar geen penalty.

Hoewel Triville in de 2e helft beter was krijgt het niet wat het verdient. De wedstrijd eindigt in 2-2, opnieuw een gelijkspel tegen Olympia.

Op dinsdagavond 7 maart staat de volgende wedstrijd op het programma, maar dan in de beker. Triville speelt in de 1/8 finales van de beker tegen Steenwijkerwold JO15-1. Om 19:30 gaat het fluitsignaal klinken op Sportpark Steenwijkerwold.

Na afloop werd sponsor Prewest nog bedankt voor het sponsoren van de mooie trainingsjassen!

3cd6e339-c7e7-483f-9f91-ed9ceaf9df17.JPG

Scoreverloop:
20’ 0-1 Olympia’28 (schot)
35’ 1-1 Badry (rebound)
45’ 1-2 Olympia’28 (penalty)
52’ 2-2 Damian (rebound)