Zwaluwen Jeugd Beker O15 finale Groep 2 Finale

8411ZM
JUBBEGA
tel. 0516-461375

Opstelling

Op zaterdag 3 juni stond de bekerfinale op het programma. Door eerste te worden in de 1e fase waren wij vrijg

eloot voor de eerste ronde, daarna werd er gewonnen tegen Steenwijkerwold in de 1/8 finale (3-3, 5-6 na penalty’s),
Hoogeveen in de kwartfinale (2-2, 4-3 na penalty’s) en DZOH in de halve finale (1-4). Stond in de finale Hardegarijp JO15-1

op het programma. De finale werd gespeeld op neutraal terrein, maar de supporters lieten het voelen als een thuiswedstrijd.

Om 10:00 werd er afgetrapt in Jubbega.

De wedstrijd begon vrij rommelig, veel de lange bal aan beide kanten. Na 2 minuten kwam er zo’n lange bal aan bij de handige buitenspeler van Hardegarijp. Hij omspeelde onze verdedigers en schoot de bal hoog in de lange hoek (0-1).

Geen tijd voor een baalmoment want we moesten meteen onszelf terug knokken in de wedstrijd.
Dat is overigens iets wat we goed kunnen. Maar een corner bracht Hardegarijp zelfs op een 0-2 voorsprong. De goede corner werd doorgekopt bij de eerste paal en kon zo bij de tweede paal binnen worden gekopt (0-2).

Na deze goal werd het aan de kant van Triville niet veel beter, nog steeds veel de lange bal en weinig combinaties, toch krege

n we wel wat kansjes. Na 25 minuten ging Renzo er met de bal vandoor. Hij speelde de bal aan de ene kant van de verdediger langs en rende zelf aan de andere kant erlangs. Tijdens het rennen werd hij vastgehouden in het strafschopgebied, de jonge scheidsrechter zag dat en gaf een penalty. Badry ging achter de bal sta

an en nam de penalty. De eerste penalty pakte de keeper, maar hij kwam te vroeg van zijn lijn.
De 2e poging ging wel raak (1-2).

Rust (1-2)

Na de rust veranderde het spelbeeld niet.

Nog steeds veel lange ballen aan beide kanten en alle 2e ballen waren voor Hardegarijp.

Ongeveer 10 minuten in de 2e helft ging de middenvelder van Hardegarijp maar eens op avontuur met de bal, vanaf de midde

nlijn hij omspeelde alles en iedereen en schoot de bal onder in het hoekje, buiten bereik van Luuk. Een onnodige tegengoal, want de had hem al veel eerder aan moeten pakken (1-3)

Na ongeveer 60 minuten spelen kreeg Seye ook nog geen dus moest hij het restant van de wedstrijd vanaf de kant toekijken.

5 minuten voor tijd kwam er een alles of niets poging, alles op de aanval. Dat werkte meteen, Luca werd in de diepte gestuurd en schoot 1 op 1 met de keeper de bal beheers

t in het hoekje, de aansluitingstreffer met 10 man (2-3).

Nog geen 3 minuten later lag de bal alweer in het net, Badry werd de diepte ingestuurd (randje buitenspel) en twijfelde te lang oog in oog met de keeper en schoo

t de bal slap in, maar de rebound kwam terecht bij Ryan en hij kon zo de gelijkmaker maken met een man minder (3-3)!

Niet veel later floot de scheidsrechter af en gingen we dus penalty’s schieten.

De penalty’s werden beter genomen door Hardegarijp, dus wonnen zij de beker (3-3, 3-5 na penalty’s).

Hardegarijp vierde feest en Triville droop teleurgesteld af.

Al met al kunnen we terugkijken op een super seizoen. Kampioen in de 1e klasse, kampioen in de hoofdklasse en in de finale van de beker.

Nu zit het erop en kunnen we gaan nagenieten van het seizoen. Iedereen bedankt voor het supporten, rijden, wassen, motiveren en alles wat ik nog vergeet.