J. De Vries

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Vitesse'63 1

Vitesse’63 is erin geslaagd met een overwinning aan de bekercampagne te beginnen. In een eenzijdig treffen werd vijfdeklasser SVBS’77 zonder groots te spelen met duidelijke cijfers aan de kant gezet. Jeroen van den Berg was met vier treffers belangrijk voor de ploeg van Klaas Mijnheer.

Drie jaar terug ging Vitesse’63 in competitieverband op hetzelfde veld in de slotfase lelijk onderuit. Zaterdag kwam een overwinning echter geen moment in gevaar. Nieuweling Martijn Hooch Antink mocht direct in de basis starten en ook Remco Geerts stond, als verdedigende middenvelder, aan de aftrap. Na dik tien minuten was het al raak, toen Jeroen van den Berg een corner van Sander van Dijk strak binnenkopte. Niet veel later verdubbelde Tim Kuik de score, na uitstekend voorbereidend werk van Frits ten Kate. Het overwicht van Vitesse’63 bleef en leidde tot zo’n twaalf corners, maar meer treffers bleven voor rust nog uit. SVBS’77 kreeg een mogelijkheid om iets terug te doen, maar Arjen van Noord was alert.

Na rust ging het snel. Met Ruben Westert en Patrick Vos in de plaats van Frits ten Kate en Erwin Gunnink maakte Jeroen van den Berg al snel 0-3. Hij besloot een knappe individuele actie met een harde knal, die via de lat tegen de touwen vloog. Een dikke minuut later kreeg Vitesse’63 een strafschop. Van den Berg stuurde de SVBS’77-doelman de verkeerde hoek in en tekende dus al vroeg voor een hattrick. Na een dik uur speler kwam Mark van der Linde voor Tim Kuik. Even daarna kreeg Vitesse’63 een vrije trap om zo’n twintig meter van de goal en ook van deze afstand was topschutter Van den Berg trefzeker. Daarna ging de voet van het gaspedaal en profiteerde SVBS’77 van een slippertje op het middenveld. De daaropvolgende tegenstoot werd genadeloos afgestraft en dus kreeg de thuisploeg loon naar het harde werken. Jeroen van den Berg kreeg nog de uitgelezen kan op de 1-6, maar ditmaal faalde hij vanaf de stip.

Creil/Bant (4e klasse) en SV Ens (5e klasse), de andere opponenten in de poule, speelden onderling met 1-1 gelijk. Zaterdag ontvangt Vitesse’63 Creil/Bant en gaat SVBS’77 op bezoek bij SV Ens.