J. Boers

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Vitesse'63 1

Zaterdag 26 september, voor het gros de tweede competitiewedstrijd in de derde klasse D. In Dedemsvaart stond de wedstrijd tegen SCD op het programma. SCD dat die week ervoor 3-1 ten onder ging tegen Lutten, snakkend naar de eerste punt(en) van het seizoen. Vitesse daarentegen vertrok die zaterdagmiddag met een punt op zak, of misschien beter gezegd, zonder de twee verliespunten.

Met één wijziging ten opzichte van vorige week begonnen de heren uit Koekange aan de wedstrijd. Aan het begin van de eerste helft was het SCD dat licht de bovenhand nam. Door middel van veel lopende mensen en de lange bal van achteruit probeerden ze kansen te creëren, dit leidde tot een aantal grote kansen voor de thuisploeg. Na een kwartier spelen wordt Ruben, met een knappe bal, vrijgespeeld voor de doelman, waarna hij kalmpjes de 0-1 op het scorebord zet. De wil om te winnen was bij Vitesse goed af te lezen, zo noteren wij in de 18e minuut het meeverdedigen van Jeroen, en was Tim niet van plan zijn veel-opkomende back te laten lopen. De privétraining die Tim ondergaan was vrijdag (in verband met in slaap vallen op de bank de dag ervoor) leken hier zijn vruchten af te werpen. De wedstrijd vorderde, onder het genot van een aantal clichés van Marc richting de scheids hadden de wissels het ook naar hun zin. Het leek een leuke voetbalmiddag te worden, helemaal toen Ruben een paar minuten voor rust ook de 0-2 tegen de touwen werkte.

De tweede helft gingen de rood-gelen ietwat meer verdedigend spelen om zo de voorsprong vast te houden. Uit de omschakeling werden nog een aantal gevaarlijke kansen gecreëerd. Na 72 minuten voetballen was het wederom Ruben die de 0-3 binnenschiet en daarmee een hattrick achter zijn naam. Op de muggenplaag na leek er geen vuiltje aan de lucht.

Toch bleek niks minder waar. Tien minuten voor tijd belandde een mislukt afstandsschot achter Arjen, 1-3. Vervolgens werd na een domme overtreding, een vrije bal op randje zestien toegekend aan de thuisploeg. Deze werd onder de opspringende muur doorgeschoven en ook deze verdween in het net, 2-3. De mannen uit Dedemsvaart begonnen er weer in te geloven, met als gevolg ook de 3-3. In een kwartier tijd de voorsprong van drie doelpunten uit handen gegeven.

Wederom twee onnodige verliespunten voor de ploeg uit Koekange. Taak nu om door de zure appel heen te bijten, de rug te rechten, het verleden achter ons te laten, de schouders eronder te zetten en de koppies omhoog te houden!

Zaterdag de wedstrijd tegen Hollandscheveld. Helaas, zonder publiek.