Datum

26 september 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

KOEKANGE – De eerste thuiswedstrijd in de competitie valt ten prooi aan de mannen van Nijenmanting. Op een uitstekend 3e veld wordt het 3-1 in het voordeel van de Koekangenaren. Al leek dat 10 minuten voor tijd er totaal niet in te zitten.

Waar de afgelopen seizoenen SJS 2 telkens de tegenstander was is dit seizoen SJS 3 de tegenstander in de 3e klasse. Zonder op voorhand te weten of dit elftal zwakker of sterker is als het 2e elftal is Vitesse maar al te blij met deze verandering. Dit betekent immers dat de uitwedstrijd niet meer om 12.00 uur (10.00 uur vertrek) gespeeld hoeft te worden maar gewoon om 14.30 uur. Voor hen die op vrijdagavond vrijwel geen rekening houden met de zaterdag een verademing.

Na een voorbespreking, die verdacht veel op die van vorige week leek (en die daarvoor…), trad Vitesse aan met de volgende namen:

Opstelling: T. Keizer; Waninge, Tuynman, Hooch Antink, L. Van Noord; Wanningen, Pekel, R. Kuik; Steenbergen, D. Van den Berg, Ten Heuvel

Wissels: Kremer, Schuttevaar, De Vroet

Waar Vitesse op voorhand niet veel wist van deze ‘nieuwe’ tegenstander was dat andersom wel het geval. SJS 3 verwachtte op voorhand dat Vitesse één van de betere ploegen zou zijn dit seizoen. Dat werd in het begin van de wedstrijd ook snel duidelijk. In de eerste 10 minuten lieten de mannen van Nijenmanting er geen gras over groeien en kwamen de Vitessenaren al gauw tot 3 grote kansen, waarvan de grootste voor Steenbergen na 9 minuten. Hij stuitte echter op de keeper, wat trouwens niet de laatste keer zou zijn.

Vanaf dat moment kwam Vitesse steeds meer te weten over SJS. Het elftal bestond ogenschijnlijk uit oud eerste gedienden, dat werd nog duidelijker door een situatie die zich voor de dug-out van Vitesse afspeelde. De nummer 2 van SJS probeerde koste wat het kost de bal binnen de lijnen te houden maar wat hem niet lukte. Daarop zij de trainer van Vitesse vervolgens nog doodleuk “Ah dat was vrogger”, doelend op zijn leeftijd. Echter, dit voorval was wel wat de mannen uit Knoal kenmerkte; ouder als menig Vitessenaar maar spelend met een ongekend fanatisme, gogme en geslepenheid. SJS loerde dan ook op fouten aan de kant van Vitesse. Na een kwartier spelen leidde dit dan ook tot de 0-1. Het was Wanningen die gevaarlijk balverlies leed op het middenveld en in de omschakeling was SJS gauw bij het doel van Keizer. De voorzet van rechts kwam voorbij de 2e paal en het kopduel dat volgde werd door Waninge verloren. De bal kwam vervolgens voor het doel terecht en de spits stond op de goede plek om de bal tegen de touwen te knikken. In het restant van de 1e helft bleef Vitesse slordig spelen en kwamen er geen grote kansen meer. Vlak voor rust stuitte Steenbergen trouwens wel nogmaals op de keeper maar dit maal letterlijk. De aanvaller kwam in botsing met de doelman en hield er een dikke buil en een blauw oog aan over. Was dat het enige blauwtje dat hij liep die zaterdag? Het betekende in ieder geval wel einde wedstrijd voor hem.

In de rust werd de aangeslagen Steenbergen gewisseld voor De Vroet en maakte Wanningen plaats voor Schuttevaar. Een uniek moment voor Vitesse 2 want op dat moment bestond het middenveld uit R. Kuik, Pekel en Schuttevaar(!). Gezamenlijk goed voor over de 45 seizoenen en 800 wedstrijden in het 1e elftal. Genoeg ervaring dus.

Uw reporter ter plaatse schatte de benodigde tijd om met krukken vanaf de kantine bij het 3e veld te komen niet goed in. Na rust wist scheidsrechter H.J. Compagner een penalty voor de thuisploeg te geven om deze vervolgens ook vrijwel weer direct in te trekken zonder dat uw reporter daar hoogte van kreeg. Wat de reden van het intrekken van de beslissing was? Geen idee… Voor de rest was het maar één ploeg die na de onderbreking het spel probeerde te maken en dat was Vitesse. Echter, tot veel grote uitgespeelde kansen leidde dat niet. Pekel was nog wel het dichtste bij met een goede kans maar hij stuitte op de doelman. SJS werd nauwelijks meer gevaarlijk en ook tegen 10 man van Vitesse lukte dat niet. Het was spits D. Van den Berg die geblesseerd uitviel na een ongecontroleerde overtreding van een verdediger van SJS. Vervolgens moest de geblesseerde S. Heuvelman (die dag assistent-coach van Nijenmanting) nog de kleren aantrekken om in te vallen, hetgeen allemaal redelijk lang duurde maar geen grote gevolgen had.

Waar scheidsrechter Compagner eerder nog een penalty gaf en vervolgens weer introk kon hij dat na een handsbal van de tegenstander niet wéér doen. De bal belande terecht op de stip en aanvoerder R. Kuik schoot hem keurig binnen. Wie dacht dat Vitesse vervolgens vol gas ging spelen om er nog een overwinning uit te slepen kwam bedrogen uit. Het spel bleef slordig en de wil om te winnen viel er niet van af te zien en SJS bleef zich een slag in de rondte werken om een punt mee naar huis te kunnen nemen. Dit alles tot kleine ergernis van onder meer J. Oldengarm (die voorlopig nog druk is met bouwen aan de Weerwilleweg) en ondergetekende. Zij kwamen tot de ontdekking dat toekijken alleen niet aan hun besteed is en waren dan ook veelvuldig fanatiek te horen om het team vooruit te schreeuwen. Uiteindelijk kwam het allemaal toch nog goed voor de thuisploeg. 5 minuten voor tijd gaf Ten Heuvel na een goede pass vanuit het middenveld de bal voor op Pekel die koelbloedig binnenschoot, 2-1. Dat was nog niet het einde want vlak voor tijd wees Compagner nogmaals naar de stip, Pekel werd namelijk vakkundig naar de grond gehaald. 21 man op het veld en een ieder rond het veld konden zich vinden in de beslissing van de leidsman, iedereen dus op één man na; de doelman van SJS. Hij werd nog voortijdig van het veld gestuurd en liep zichtbaar gefrustreerd voor de dug-out van Vitesse langs en zei dat hij niet van onrecht hield. Echter, het enige onrecht dat hem werd aangedaan was wellicht zijn rode kaart. Maar goed, De Vroet eiste de penalty op en schoot de bal hard en hoog in het doel achter de tot keeper omgetoverde veldspeler, 3-1. Al met al een verdiende overwinning. Weliswaar op 75% maar dat betekent dat er nog veel meer in de ploeg van coach Sarri zit!

Nu het kabinet weer nieuwe maatregelen heeft gepresenteerd en supporters dus niet meer welkom zijn bij amateurwedstrijden zullen we het de komende weken zonder uw support moeten doen… Wij hopen u op de 24e van oktober weer te mogen verwelkomen langs de lijn. Tot die tijd zullen we u wekelijks op de hoogte houden met verslagen van: