Datum

3 oktober 2020 12:30

Accommodatie

Onbekend

ELIM – De vizieren van de spitsen van Vitesse’63 2 stonden zaterdagmiddag niet op scherp. Op het kunstgras van SC Elim keken de Koekangenaren al gauw tegen een achterstand aan en kwam men in het vervolg niet verder dan 2-2. Een onnodige nederlaag voor de ploeg van Nijenmanting.

Om 11.00 uur ’s ochtends verzamelden de manschappen van het tweede zich op het sportpark van Vitesse’63. Maar liefst 16 spelers had Nijenmanting die middag tot zijn beschikking, daarnaast kon hij rekenen op technische ondersteuning van de geblesseerde Steenbergen en Keizer. De komende tijd zullen geblesseerden aan de staf van Nijenmanting worden toegevoegd aangezien supporters niet op de velden worden toegelaten. Tevens zijn de kantines gesloten, hetgeen leidt tot onwennige en vreemde situaties. Gelukkig voor de staf had SC Elim twee thermoskannen koffie op een tafel voor de kantine gezet waar gebruik van kon worden gemaakt. Zo konden de staf en vlaggenist de Wal scherp aan de wedstrijd beginnen, zouden de spelers dat ook doen?

Waar vorig seizoen bijna een uur gewacht moest worden op een scheidsrechter had de leidsman van deze middag de weg naar het sportpark in Elim wel gevonden. Dat gold niet direct voor Kuik… De ervaren speler van het 1e, al vaak uitgekomen tegen Elim, had geen idee hoe hij van Koekange naar Elim moest rijden. Gelukkig voor hem wisten zijn passagiers het wel.

Na een goede warming-up verschenen de volgende mannen aan de aftrap:

Opstelling: T. Keizer; Waninge, Hooch Antink, Tuynman, L. van Noord; Schuttevaar, Geerts, Kuik; Wanningen, Ron Keizer, Ten Heuvel

Wissels: De Vroet, Heuvelman, Kremer, S. van Noord, Carlos

Vorige week kon u lezen dat Vitesse voortvarend begon aan de wedstrijd tegen SJS, bijzonder want normaal gesproken zijn de eerste 10 minuten van het tweede niet om aan te gluren. Vaak veel te slap, staat men nog half te slapen en is het spel zeer slordig. Wat dat betreft waren de eerste 10 minuten in Elim als vanouds. Hetgeen leidde dan ook tot een zeer snelle achterstand. Het was rechtsback Waninge die het middenveld wilde inspelen waar dit eigenlijk niet kon. Trainer Sarri had dit voorzien want zoals hij al zei: “de eerste 5 ballen van Waninge belanden altijd bij de tegenpartij in de voeten”. De bal werd dus ingeleverd en Elim sneed in de omschakeling direct door de verdediging van Vitesse, die uit positie stonden, heen. De spits faalde oog in oog met Keizer niet, voor het oog van enkele verstopte supporters (in de bosjes en achter het hek) werd het 1-0. Vanaf dat moment leek Vitesse wakker en werden meerdere kansen gecreëerd. Vitesse leek dan ook al gauw orde op zaken te stellen door een doelpunt van Schuttevaar, echter stond hij in buitenspelpositie. Direct daarna was het geen buitenspel maar stuitte Ten Heuvel dit maal op de keeper en stuitte Schuttevaar een moment daarna op een goede tackle van Elim. Het leek een kwestie van tijd voordat de Koekangenaren weer op gelijke hoogte zouden staan met de Elimieten. Toch was het Elim dat op 2-0 kwam, notabene een corner van Vitesse leidde daartoe. De hoekschop werd makkelijk verspeeld en ook in de omschakeling was Vitesse niet daadkrachtig genoeg om de uitbraak tot een halt te roepen. Met een bekeken schuiver in de lange hoek werd doelman Keizer nogmaals gepasseerd. Vanaf de bank leefde steeds meer het gevoel dat Vitesse voor rust nog wel moest scoren want anders zou het nog een hele zware 2e helft tegen het fysiek sterke Elim tegemoet gaan. In het restant van de 1e helft kreeg Vitesse nog wel legio kansen om dat te doen, het was dan ook een wonder dat er met een 2-0 achterstand werd gerust.

Inmiddels was in de 1e helft Hooch Antink geblesseerd uitgevallen. Door enkele wijzingen in de opstelling door te voeren werd aanvaller De Vroet zijn vervanger. In de rust besloot Sarri niet nogmaals te gaan wisselen. Dit tot groot ongenoegen van de tot op het bod gemotiveerde S. van Noord. Hij zou die middag nog wel even gaan scoren. Wie ook fanatiek vanaf de bank zat toe te kijken was Carlos. Er ging in Elim een wereld voor hem open. Het soms harde en vuile spel, de ontiegelijke lange en brede spelers en het soms bijzondere uiterlijke vertoon waren hem nieuw. Er werd hem haar fijn uitgelegd dat een gemiddelde zaterdagmiddag op een voetbalveld ‘achter’ Hoogeveen er zo uit ziet.

Direct na rust ging Vitesse weer vrolijk verder met het om zeep helpen van kansen. Dit maal hadden Wanningen (schot naast) en Schuttevaar (redding keeper) geen geluk. Toch bleef men het geloof houden dat ie vroeg of laat toch zou gaan vallen. Dat was 5 minuten na rust ook het geval! Een goede actie van Keizer bracht hem in de gelegenheid om met een steekpas Schuttevaar voor de keeper te zetten. Dit maal faalde Schuttevaar niet en schoof hij de bal onder de keeper door, 2-1. Voor even de held van het veld, daarop werd onze Guatemalaan Carlos op de bank verteld dat de doelpuntenmaker dan ook zijn eigen lied heeft – ‘Johnny’ van de Volendamse band Canyon. Ook werd hem de leus ‘kop dr veur’ aangeleerd en dit werd door hem dan ook veelvuldig het veld over geschreeuwd. Met effect want korte tijd daarna was het nogmaals Keizer met een prima steekbal, dit maal op De Vroet. De linksbuiten kapte naar zijn rechterbeen en schoot de bal langs de keeper snoeihard in de kruising, 2-2. Plots leefde het gevoel bij heel Vitesse dat de wedstrijd nog wel over de streep getrokken zou worden die middag. Bij de tegenstander maakte intussen een speler zijn entree die al 3 maal aan zijn knie (kruisbanden) was geopereerd. Echter, binnen enkele minuten blesseerde hij zichzelf al bij een situatie op de achterlijn van Vitesse. Kuik probeerde de bal af te schermen en over de achterlijn te laten rollen waarop de speler van Elim om hem heen probeerde te komen waarop vervolgens zijn goede knie ‘knak’ zij. Kuik had al gauw door dat het foute boel was en sommeerde dat er gauw verzorging moest komen. Het spel lag vervolgens 10 minuten stil en de speler werd uiteindelijk met een brancard van het veld getild. Bij deze van harte beterschap gewenst! In het restant van de wedstrijd viel S. van Noord nog in maar maakte zijn eerder beloofde woorden niet waar. Sterker nog, de spits miste drie 100% kansen op een rij en heeft inmiddels besloten om volgende week weer te gaan crossen. Uiteindelijk kwam Vitesse niet meer tot scoren en bleef het bij 2-2.

Aanstaande zaterdag komt koploper S.V. Oosterwolde op bezoek. Een mooie kans voor Vitesse om revanche te nemen voor dit slechte resultaat tegen en om bovenin weer mee te gaan doen. Het verslag van die wedstrijd zal volgende week weer op deze website verschijnen.