7958SL
KOEKANGE
tel. 0522-451763

Opstelling

Zaterdag stond de wedstrijd tegen SVN’69 uit Nijeveen op het programma. De gasten draaien een zwaar seizoen in de 3e klasse en hebben tot op heden 7 punten verzameld uit 19 wedstrijden. Daarbij hebben ze in geen enkele wedstrijd meer dan 2x gescoord, daar zal later vandaag verandering in komen..

De wedstrijd speelt zich ditmaal af op het mooie kunstgrasveld in Koekange. Reden: De vele technische begaafde spelers uit de selectie van Dhr. Mijnheer achtten de kans op een overwinning hier groter dan op het aangeslagen hoofdveld.

De 1e helft begon met veelal balbezit voor de thuisploeg. SVN liet zich nadrukkelijk inzakken en hoopte op een snelle uitbraak. Aangekomen bij minuut 7 komt SVN voor het eerst over de middenlijn na balverlies bij Vitesse en scoort gelijk de 0-1 via Leon Wessel. Hiermee lijkt de thuisploeg eindelijk wakker geschud te zijn en gaat opzoek naar de gelijkmaker. Het komt een paar keer gevaarlijk door aan de linkerkant, maar de treffer blijft uit. Minuut 25 krijgt Vitesse een vrije trap aan de linkerkant en na wat gefriemel in de zestien is het captain Heuvelman die de 1-1 tegen de touwen schiet. En nu door zou je denken, maar niets is minder waar na slap en niet verdedigingen komt SVN op een 1-2 voorsprong door Ramon Oldeman.

Rust

Het moest anders dus werden de routiniers Bartjan van Dijk en Johnny Schuttevaar van stal gehaald. Vol goede moed ging Vitesse weer opzoek naar de gelijkmaker. Echt mega kansen bleven uit, maar het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van SVN. Minuut 60 is het dan eindelijk raak voor de thuisploeg, good old Johnny schiet met een boogballetje de 2-2 binnen en maakt zijn 153e competitietreffer voor Vitesse’63 (!). Niet veel later is het Ruben Westert die de 3-2 binnenkopt na een goed lopende aanval via de linkerkant. Vitesse gaat door en krijg meerdere grote kansen om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar dat gebeurd niet waardoor SVN in de wedstrijd blijft. Minuut 83 besluit de scheidsrechter F. Atema te fluiten voor een lichte overtreding op Oldeman en diezelfde Oldeman schiet de vrije trap van 20 meter feilloos in de kruising, 3-3. SVN is terug in de wedstrijd en niet veel later is het de aanvoerder die in de 2e minuut van de blessuretijd de 3-4 binnenschuift. Vitesse besluit om vanuit de aftrap nog één keer de bal lang te schieten richting de zestien. Na uitstekend werk van Aron is het zijn neefje Ruben die de laatste treffer van de middag maakt, 4-4.

SVN keert terug naar Nijeveen en zal zich waarschijnlijk vast gaan voorbereiden op de nacompetitie voor lijfsbehoud. De mannen van Mijnheer lijken de laatste kans voor nacompetitie te hebben vergooid, echter lijkt het wel een zorgeloze feestweek tegemoet te gaan..