BEILEN
tel. 0593-540264

Opstelling Vitesse'63 1

Als je met de trein vanuit Meppel richting Groningen vertrekt, tref je als 2e halte Station Beilen aan. Het station is gelegen aan de Friesland Campina fabriek. Het station waar met regelmaat het treinverkeer stil ligt kan ik uit eigen ervaring spreken.

Het dorp Beilen staat onder andere bekend om Laura Dijkema, een van de bekendste Nederlandse Volleybalsters. Adelinde Cornelissen, vice Olympisch kampioen van 2012 bij het Dressuuramazone. Sies Wever, in de jaren ‘70 reservekeeper bij de gloriejaren van Ajax. Wij kennen Beilen toch van Frens Waninge een Koekanger die in het verleden trainer was bij Fit Boys en volgend jaar als ‘invaltrainer’ bij Vitesse’63 aan het roer staat.

CVV Fit Boys is 1 van de 2 voetbalclubs van Beilen. Het is opgericht en in 1953, komt uit in de 3e klasse zaterdag en speelt in het groen geel. Ik had graag wat willen zeggen over de clubkleuren van Fit Boys, maar ongetwijfeld dat de mensen het zijne denken over de kleuren van Vitesse’63. De trainer van Fit Boys is Otto Halmingh. Samen met zijn aanvoerder Julian Boom hebben ze de kleuren van Vitesse’63 goed uit hun hoofd geleerd. Regelmatig hoorden wij na een overtreding vanaf de zijlijn ‘GEEEEEL’, waarna sympathieke aanvoerder Julian Boom er overheen kwam ‘ROOOOOD’. Het deed vermoeden dat er toch Vitesse’63-publiek was meegekomen bij de wedstrijd Fit Boys - Vitesse’63.

Fit Boys-Vitesse’63 stond afgelopen zaterdag op het programma. Fit Boys draagt de rode lantaarn en Vitesse’63 doet goed mee aan de bovenkant van de middenmoot. Genoeg redenen voor Fit Boys om op vrijdag op tijd naar bed te gaan zodat ze op tijd wakker waren om de wedstrijd tegen Vitesse’63 om 14:30u te starten.

Scheidsrechter van vandaag was Marouan Achammachi, een 23-jarige man uit Damwald. Op zaterdag is hij scheidsrechter en op zondag schittert hij bij De Walden in de 4e klasse B. Hij heeft zich voorgenomen om rustig aan te doen zaterdag, want op zondag stond de kraker tegen Warga op het programma. Een 6-punten wedstrijd waar beide teams op zoek zijn naar de aansluiting in de middenmoot.

Terug naar de wedstrijd want Fit Boys was goed wakker. Vanaf minuut 1 zochten zij de aanval. Dat resulteerde ook al snel in een 1-0 voorsprong. Jelmer van Dijk ging na 21 seconden alleen op de keeper af en schuift de bal keurig langs keeper Thomas Keizer. Wellicht dat de spelers van Vitesse’63 aanstaande vrijdag ook op tijd naar bed moeten.

Fit Boys zet door en jaagt op de 2-0. Een voorzet lijkt een makkelijke prooi voor Thomas Keizer, maar het veld in Beilen kent wat hobbels. Thomas besluit de bal een kus te geven waardoor een doelpunt voorkomen wordt.

Na 16 minuten lijkt de 1-1 al op het bord te komen. Een kopbal van Aron Westert laat het netje bollen. Echter, scheidsrechter Achammachi ziet een overtreding vooraf, waardoor het doelpunt wordt afgekeurd. Uiteraard waren de spelers van Fit Boys het eens met de scheidsrechter.

Na 37 minuten is het dan toch raak. Een ragfijne voorzet van Ivar Knol beland weer op het hoofd van Aron Westert. Deze keer weer geen reden om af te keuren en dat wordt ook niet gedaan. 1-1.

Vitesse’63 zet vervolgens door en 4 minuten later staan ze al op een voorsprong. Een voorzet van Ruben Westert wordt via de hand van een Fit Boys speler getoucheerd. Er wordt gedacht aan een penalty, maar de bal stuitert uit zichzelf al het doel in. Vitesse kan daardoor met een 1-2 voorsprong aan de thee.

In de 2e helft is het Vitesse’63 die de wedstrijd onder controle heeft. Het speelde geconsolideerd, maar niet spectaculair. In de 74e minuut kwam dan toch de 1-3 van Ruben Westert en in de 90e minuut werd het nog 1-4 door nogmaals een knullig eigen doelpunt van Fit Boys.

Na afloop werden bijna alle handen geschud en werd elkaar succes gewenst voor de komende wedstrijden.