7958SL
KOEKANGE
tel. 0522-451763

Opstelling

Op 27 november stond de wedstrijd tegen VV Avereest op de rol. Vitesse ’63 1 kent een zeer goede start van de 1e seizoenshelft, met 16 punten uit de eerste 8 duels. Daarmee staat het op een zeer verdienstelijke 4e plek. Vorige week werd er met 1-4 gewonnen in Beilen tegen Fit Boys. Avereest heeft een ietwat moeizamere periode achter de rug, zij kwamen tot dusver niet verder dan 5 punten. Reden genoeg dus om weer vol voor de 3 punten te gaan op ons eigen sportpark. De volgende 11 spelers werden door Mijnheer de wei ingestuurd: Keizer, Gunnink, S. & L. Heuvelman, Knol, van der Linde, A. Westert, S. van Dijk, Wanningen, van den Berg en R. Westert. Wisselspelers: Kuik, Kuiper en Geerts.

Het eerste hoogtepunt van de wedstrijd liet niet lang op zich wachten: Na 20 seconden zette de linksbuiten van Avereest voor en kopte Kevin Buiter vanaf de 16-meter lijn binnen. Een flinke domper voor Vitesse, die nu al voor de 2e week op rij binnen een minuut een tegengoal moet incasseren. Na zo’n snelle goal verwacht je een spectaculair vervolg van de eerste helft, maar dit viel enigszins tegen. Beide partijen kwamen niet aan hun beste spel toe en op een paar speldenprikjes na gebeurde er vrij weinig. In de 32e minuut kwam hier prompt verandering in: Sander van Dijk weet met een puntgave voorzet Ruben Westert in stelling te brengen en die kopt de bal strak tegen de touwen: 1-1. Een lekker moment, want er lijkt dan ook nog genoeg tijd over om voor de rust orde op zaken te stellen. Het is echter Avereest die met de voorsprong de rust in gaat. Na een ouderwetse scrimmage ziet de scheidsrechter aanleiding om een penalty te geven na een vermeende handsbal, daar waar keeper Thomas Keizer ‘’aangevallen’’ werd in zijn eigen 5 meter maar desondanks geen vrije trap meekreeg. Buiter benut dit buitenkansje en maakt zijn 2e van de middag: 1-2. Met deze tussenstand gaan beide ploegen richting de thee. In de rust wordt 1 wijziging in de teamsamenstelling doorgevoerd: Peter Kuiper vervangt de geblesseerde Erwin Gunnink.

Vitesse komt in de 2e helft een stuk beter uit de startblokken. Eerst raakt Jeroen van de Berg met een hard schot nog de paal, maar in de 55e minuut schiet hij hard en hoog binnen via een indirecte vrije trap binnen de zestien: 2-2. Dit was voor Sander van Dijk misschien wel de makkelijkste assist van het seizoen. Na de goal komen er voor Vitesse nog een aantal kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar de bal wil er maar niet in. En dan komt het gezegde toch weer uit: Als je hem zelf niet maakt, dan ………. Dit gebeurt dan ook in de 94e minuut. Een lage voorzet lijkt te kunnen worden weggewerkt door Thomas Keizer, maar de bal valt onfortuinlijk voor de voeten van Niels Redder en die schiet tussen 2 verdedigers door de eindstand op het bord: 2-3. Op basis van de 2e helft is dit onverdiend te noemen, een puntendeling was meer op zijn plaats geweest. Door deze zure nederlaag loopt Vitesse ’63 zowel de 3e plaats als de aansluiting met de koplopers mis. Toch kunnen we met zijn allen terug kijken op een redelijk geslaagde eerste seizoenshelft, ervan uitgaande dat de KNVB besluit om de winterstop een paar weken te vervroegen. Mocht dit niet zo zijn, dan spelen we volgende week uit tegen SC Lutten.

Aangezien het er niet op lijkt dat er nog supporters mogen komen kijken bij de mogelijke aankomende wedstrijden in 2021, willen we u alvast fijne feestdagen wensen en we hopen u in het nieuwe jaar weer te zien aan de lijn van het veld!