De intercity uit Koekange dendert door - Vitesse'63

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

De intercity uit Koekange dendert door

De intercity uit Koekange dendert door

Vitesse'63 1

6 - 2

DVC Dedemsvaart 1

25'
Melvin Hulleman (corner)
33'
36'
Martijn Ballast (penalty)
Ruben Westert (afstandschot)
45'
51'
Aron Westert (kopbal)
63'
Ruben Westert (intikker)
65'
Ruben Westert (intikker)
79'

Competitie

3e klasse D

Datum

23 oktober 2021 14:30

Scheidsrechter

F. van der Wal

Accommodatie

Sportpark Vitesse
Sportlaan 1 A
7958SL
KOEKANGE
tel. 0522-451763

Opstelling

Onder prima weersomstandigheden maakte Vitesse’63 zich op voor de vijfde competitiewedstrijd. Met ditmaal het gefuseerde DVC Dedemsvaart als tegenstander op het sportpark van Vitesse‘63. De bezoekers pakten tot op heden vier punten in de competitie, waaruit je kan opmaken dat er toch wel sprake is van een stroeve seizoenstart.

Opstelling Vitesse:
Keizer, Ouleh Gunnink, Peter K, Lars, Ibbie, bon-Mark, Sanderino, Aron Keizer, Ruben Suuu, Frits-lies, Porre.

Bank: Sem Jarige Liezen, Baszo123 Wanningen, Roynald Kuik, Jan Waninge.

De beginfase was voor DVC, maar resulteerde niet in veel kansen. Gaandeweg kwam Vitesse steeds beter in de wedstrijd wat ook kansen opleverde. Zo kwam Ruben goed door via de linkerkant, maar trok de doelman aan het langste eind. Dan breekt minuut 25 aan DVC krijgt een corner. Die wordt niet helemaal goed weggewerkt door Paalo Mark (hier kom ik nog op terug) waar de bal doorschiet naar de voeten van Melvin Hulleman en die ramt zijn 6e seizoenstreffer tegen de touwen 0-1. Vitesse laat zich hierdoor niet van de wijs brengen en komt terug in de wedstrijd. Sanderino van Dijk ziet Ruben diepgaan aan de linkerkant en geeft de bal over 30 meter mee in de loop bij Ruben die koeltjes afdrukt, 1-1. Daarna wil Vitesse opzoek gaan naar de voorsprong wat een grote kans oplevert voor Aron Keizer, helaas treft hij de paal. Minuut 36 komt DVC gevaarlijk door aan de rechterkant wat een voorzet oplevert en door wat geklungel op de hand komt van Ouleh Gunnink (niet de 1e keer..). Scheids twijfelt niet en geeft een penalty aan DVC, Martijn Ballast weet wel raad met dit buitenkansje 1-2. Een aardige tik voor de mannen van Vitesse en iedereen heeft dan wel even behoefte aan een theetje. Alleen dacht Ruben daar even net wat anders over.. Door met zijn chocolade-been de bal van 25 meter onderkant lat te schieten, 2-2! Wel moet erbij worden vermeld dat het waarschijnlijk ging om een voorzet.

Rust.

(Trainer Klaas was opvallend goedgehumeurd vandaag. Het schijnt dat hij vrijdagavond van 19:00 tot 23:00 bij De Tipbrug heeft gezeten om te onderhandelen met oud assistenten Harco en Fokke. Reden om een belletje te wagen naar Klaas zijn zaakwaarnemer. ‘We zitten nog in het beginstadium, maar de gesprekken lopen soepel. Harco heeft alleen één eis: dat we moeten voetballen om kampioen te worden’ zei Raiola.)

Vitesse’63 kwam gelijk goed uit de kleedkamer. De duels werden weer gewonnen en 3-2 hing in de lucht. Minuut 51: Een goeie aanval via Ibbie en Frits-lies aan de linkerkant brengt de bal bij spits Porre die met ietwat geluk de bal in het doel ramt, 3-2! DVC is behoorlijk van slag door deze treffer en het flitsende spel... Wordt ingeruild voor parkeer-de-bus-voetbal. Frits-lies komt door een goeie individuele actie aan de linkerkant vrij en ziet Aron Keizer voor goal staan. Die à la Robin van Persie (WK 2014) de bal in de rechterhoek kopt, 4-2! Vitesse is nog niet klaar en wil graag het doelsaldo in de plus en gaat op jacht naar meer doelpunten. Minuut 65 neemt Sanderino van Dijk een corner vanaf de rechterkant die in de vijf meter terecht komt en Ruben ziet kans om zijn hattrick te voltooien, 5-2! Ondertussen is Frits-lies gewisseld voor Bas Wanningen die aardig wat minuten mocht maken mede omdat hij een goeie trainingsweek heeft gehad. Helaas kon hij geen potten breken. Na een ingooi van ibbie op Porre leek het erop dat hij wilde tijdrekken echter besloot hij een sleep tussen twee man door te doen, waardoor ibbie vrijkwam en die de bal bij Aron Keizer bezorgde. Vervolgens ramde hij de bal in de hoek van het doel, maar de keeper hield in eerste instantie de bal tegen. Alleen stond Ruben daar net om zijn 4e van de middag te maken, 6-2! De scheids blies voor het laatst op zijn fluit, Klaas Mijnheer en zijn mannen konden wederom drie punten bijschrijven en staan nu gedeeld bovenaan met ZZVV en Nieuwleusen. We gingen weer met een goed gevoel de 3e helft in mede doordat Vrouwen 1 enigszins verrassend wonnen in de beker van DSE VR1, nogmaals gefeliciteerd! De avond ging voor een deel van de selectie verder in Meppel. Waar Paalo Mark de steunpalen van de Casteleyn aan het testen was. Wat daar precies de bedoeling van was.. Geen idee?

Aanstaande zaterdag 30 oktober staat de uitwedstrijd tegen Nieuwleusen op het programma. Gezien de stand is dit een absolute kraker! Graag tot dan.

Groetjes, Ibbie

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!