KOEKANGE
tel. 0522-451763

Opstelling

Afgelopen zaterdag stond het duel tegen BSVV op papier. BSVV, gelegen in het midden Drenthe, aan de Drentsche Hoofdvaart en de N371 kwam met een nagenoeg fitte selectie richting Koekange. Vitesse'63 kende wat personeelsproblemen en het was de taak aan Frens Waninge dit tot een goed uiteinde te brengen. Met al zijn ervaring en de koppies de goede kant op gingen we vol goede moed beginnen aan het duel op het perfecte kunstgras met een heerlijk voorjaarszonnetje.

Na 3 minuten kwam de 1-0 op het scorebord, Ruben liet met zijn snelheid de verdediging van BSVV ver achter zich en ramde op doel, deze werd nog gekeerd door de keeper, maar Schuttevaar was er als de kippen bij om de 1-0 aan te laten tekenen. Een welkome opsteker. Daarna leek het vooral dat beide teams de kat uit de boom keken. Vitesse wachtte af hoe BSVV zal gaan reageren en BSVV wilde eerst zichzelf herpakken na deze doffe dreun. Het was dus allemaal wat afwachtend maar Vitesse'63 domineerde in het balbezit (78-22).

De zon trok langzamerhand weg en helaas kwam daar ook de 1-1. Het is Jordy die Groot die de bal fraai in het doel kopt naar ook een puik voorzetje. Een gevalletje waar eigenlijk vrij weinig aan te doen was. Verder gebeurde er in de 1e helft vrij weinig en gingen de mannen van Waninge/Mijnheer de rust in met een vers bakje thee van ons gewaardeerd kantinepersoneel.

In de 2e helft werd het wat grimmiger, maar ondanks de goed fluitende leidsman en diens zeer eerlijke assistenten liep dit niet uit de hand. Rond de 73ste minuut verplaatste de harde kern, beter bekend als het 'gele bankie' zich toch maar naar het kunstgrasveld. (uit protest bleven ze langs het hoofdveld zitten) Het welbekende 'Koekanger-kwartiertje' verliet net de 1e monden toen Sander van Dijk achter de bal ging staan, met een heerlijke krul en een vlotte daal schoot hij de 2-1 op het bord in minuut 76. Helaas reageerde BSVV hier vrij vlot op en was het in de 80ste minuut al weer gelijk door wederom Jordy de Groot en wederom een kopbal. Gezien het spelbeeld misschien niet helemaal terecht, want Vitesse'63 kreeg deze middag de meerdere kansen. Als dan in de 90ste minuut Vitesse'63 een penalty krijgt en Sander v Dijk deze ook benut, lijkt de buit wel binnen. BSVV drong nog aan maar tot echt gevaarlijke momenten kwam het niet. Na 101 minuten floot de scheidsrechter voor het laatst. Eindstand 3-2.

Een fijne overwinning en een lekker begin van 2022. Volgende week spelen we thuis tegen onze Hoogeveense vrienden. VV Hoogeveen staat iets hoger dan wij maar we gaan uiteraard proberen dit gat te dichten.

Uw support is welkom, mondkap en 1,5 meter is niet meer van toepassing.