7958SL
KOEKANGE
tel. 0522-451763

Opstelling

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Hollandscheveld op het programma. Uit werd er met 5-3 verloren van de ploeg die op dat moment nog geen punt gepakt had uit de voorgaande zeven duels. Hollandscheveld had op het moment van spelen alleen CSVC onder zich, terwijl de ploeg uit Koekange de afgelopen weken uitstekende zaken heeft gedaan in de strijd tegen degradatie.

Hollandscheveld begon zeer efficiënt aan de wedstrijd, na een klein kwartier voetballen legde Strijker, die niet voor het eerst scoort tegen Vitesse’63, subtiel de bal achter de goalie van de thuisploeg. Echt grote kansen waren er niet aan vooraf gegaan. Zo stond de ploeg van Mijnheer al gauw tegen een achterstand aan te kijken.

Vitesse’63 begon meer duels te winnen en was de fase na de openingstreffer de bovenliggende partij. Dit werd beloond, want niet veel later zette captain Lars Heuvelman van de rood-gelen met het hoofd de 1-1 op het scorebord.

De thuisploeg bleef doorgaan en kreeg een aantal grote kansen, door onder andere een mooie solo van Erwin Gunnink Bouw en een leep schot met buitenkant voet van Van der Linde, die beide onfortuinlijk de paal troffen. Het zat dan ook niet mee, want eerder in de wedstrijd had Jeroen van den Berg de bal al tegen de paal gekopt.

Maar zoals gemeld waren de mannen in het oranje erg efficiënt, dit bleek wederom nadat simpel balverlies op het middenveld afgestraft werd met een goal, Hagen schoof de bal beheerst binnen. Zo stond Vitesse’63 al snel weer op achterstand terwijl het zelf genoeg mogelijkheden gecreëerd had.

Toch konden de tranen gauw weer gedroogd worden. Gelegenheids-winger Kuiper stond daar waar hij de bal kon binnen lopen, gevalletje juiste man op juiste plek. Dit deed hij na aangeven van collega buitenspeler Westert, 2-2.

Zo, dit gaan de elf, met de heer Guichelaar als assistent, niet meer weggeven. Zou je zeggen, maar niks bleek minder waar. Vlak voor rust was het spits Van Eck (met rugnummer 3) die na een uitstekend uitgespeelde aanval de bal de bovenhoek inwerkte. 2-3, wat tevens de ruststand was.

In de tweede helft moest het dan gebeuren, ondanks de domper zo vlak voor het rustsignaal was het taak de koppies omhoog te houden, en ook Hollandscheveld na Veenhuizen, CSVC, WVV en Borger aan de zegekar te binden.

Lang bleef de stand onveranderd. Tot minuut 73 om precies te zijn. Toen was het namelijk Westert die de het leer tegen het net werkte, 3-3! En nog genoeg tijd om wellicht de 4-3 te maken? Jazeker! We noteren minuut 84, wederom Westert die de bal binnen knikt, Vitesse’63 voor het eerst op voorsprong! Ook mocht Wanningen nog even meedoen, hij kwam er niet in Forex maar voor Kuiper.

Een spannende slotfase waarin ook de keeper nog een aantal keer mee naar voren ging bij corners, met Martin Hansen of misschien wel Oscarine Masuluke (zeker het opzoeken waard) in het achterhoofd. Echter wist Vitesse’63 stand te houden en de overwinning over de streep te trekken. De overwinning had nog groter moeten uitvallen overigens, maar twee kansen voor open doel waren niet besteed aan Ruben Westert.

Zo winnen de mannen uit Koekange en omstreken voor de vijfde keer op rij en mag er heel voorzichtig gesproken worden over de periodetitel. Hiervoor kan volgende week goede zaken gedaan worden tegen medekoploper in deze strijd, Hoogeveen. Ook de man met de pen hoopt dan weer van de partij te zijn. Graag tot dan!