7958SL
KOEKANGE
tel. 0522-451763

Opstelling

Op een regenachtige en winderige zaterdagmiddag vond de wedstrijd tussen Vitesse'63 en CSVC plaats. Het publiek zocht beschutting onder de paraplu’s en de bomen, maar dat weerhield hen er niet van om luidkeels aan te moedigen. Beide teams kwamen het veld op met de wil om te winnen, maar het was Jeroen van den Berg van Vitesse'63 die de show stal.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat Jeroen in topvorm was. Hij was overal op het veld te vinden en zorgde voor gevaarlijke momenten voor het doel van CSVC. Het duurde niet lang voordat hij de score opende nadat Van Dijk in de 11e minuut gevloerd werd in het strafschopgebied. Strafschop. 1-0.

Drie minuten later was het weer raak. Na een perfect genomen hoekschop van Sander van Dijk viel de bal voor de voeten van Ten Kate, die op zijn beurt de bal teruglegde op Van den Berg die vervolgens de bal rustig binnen kon schuiven. 2-0.

Waar de trainer van CSVC graag wilde dat het team ging opbouwen van achteruit, was het voornamelijk de lange bal die gespeeld werd. De bal kwam vaak net zo hard weer terug door de harde wind. Vitesse’63 won veel duels waardoor ze op de helft van CSVC gelijk weer de aanval konden zoeken.

In de 22e minuut speelt Westert (Ruben) zijn tegenstander voorbij in het strafschopgebied en wordt vervolgens aangetikt. Penalty. Koster was het hier overigens niet mee eens en gaf een harde klap in het gezicht van Westert. Terechte rode kaart. Wederom mag Van den Berg aanleggen vanaf 11 meter en hij schiet na enige hapering in zijn aanloop de bal tegen de touwen. 3-0. Voor rust kreeg Vitesse’63 via onder andere Lars Heuvelman en Ruben Westert grote kansen op een nog mooiere voorsprong, maar het bleef bij drie goals in het eerste bedrijf.

45 minuten lang heeft Vitesse’63 gezien hoe het niet moest met wind tegen. Mijnheer gaf zijn spelers mee om de bal te spelen over de grond. Vitesse’63 begon goed aan de tweede helft en leek zich goed te kunnen weren tegen de harde windstoten, totdat de keeper van CSVC de bal naar voren schoot, de bal enorm veel snelheid kreeg via en stuit op het natte veld en Keizer deze niet helemaal goed inschatte belandde deze in het doel van Vitesse’63. 3-1.

Geen paniek bij de mannen van Mijnheer die rustig bleven voetballen en in de 67e minuut konden de rood-gelen wederom weer juichen. Van den Berg kopt knap binnen na een perfecte voorzet van Ten Kate. Leuk om te weten: Van den Berg en Ten Kate stonden afgelopen dinsdag avond al twee uur voordat de training begon voorzetten te oefenen. Mooi dat dit harde werken beloond wordt.

Niet veel later wordt Ten Kate hard onderuit geschopt in het strafschopgebied. Penalty. Weer duikt de keeper de verkeerde kant op: 5-1 Van den Berg.

CSVC doet nog wat terug. Ucan tikt in de 81e minuut een rebound binnen. 5-2.

Drie minuten later wordt er wederom een overtreding gemaakt op een speler van Vitesse. Dit keer buiten het strafschopgebied. Van den Berg legt aan en maakt het mooiste doelpunt van de middag. Eindstand 6-2.