7958SL
KOEKANGE
tel. 0522-451763

Opstelling

De gasten begonnen fel aan de wedstrijd en hadden een paar kleine mogelijkheden. Na de eerste tien minuten kreeg Vitesse’63 meer grip op het spel en begon het zelf kansjes te creëren.

In de 16e minuut kwam Vitesse’63 zelfs op voorsprong, het doelpunt werd gemaakt uit een voorzet van Frits ten Kate, na dat de bal helemaal voorlangs ging wist Ruben Westert de bal op te pikken en in te schieten (1-0).

Enkele minuten na de goal viel Lars van Noord geblesseerd uit, waarna Martijn Hooch Antink hem verving.

Vitesse’63 bleef hierna de wedstrijd controleren en kansen creëren maar in de afwerking was het steeds net te onnauwkeurig dus kwam de ijzeren voetbalwet weer om de hoek.

Vlak voor rust een vrije trap voor HSC na een overtredinkje op grote afstand ongeveer midden voor de goal. De vrije trap was hard maar niet eens zo goed, maar doordat de bal onderweg iets werd aangeraakt had de goed keepende Jan Waninge geen kans. (1-1)

Na de rust begon het niet alleen hard te regenen, het regende ook kansen voor Vitesse’63. Ruben Westert kwam een paar keer goed door op de rechterflank, waarna hij Aron Westert vond met een lage voorzet, alleen hij schoot de bal knap over.

Ook vond Ruben vanaf de rechterkant het hoofd van Peter Kuiper alleen kopte hij de bal hard tegen de lat.

Dat was niet de enige kans hij miste die middag, zo schoot hij een volley van dichtbij over en werd hij een keer diep gestuurd, maar ook dat schot miste precisie.

De ijzeren voetbalwet geldt ook de tweede helft. Een uitbraak van HSC in de 79ste minuut en de bal lag weer achter Jan Waninge (1-2).

Hierna was Vitesse’63 ontgoocheld, er lukt even niets. Deze fase duurde echter maar kort. Trainer Mijnheer wisselde aanvallend en Vitesse’63 ging dus 1 op 1 spelen achterin.

JO19-1 speler Björn Hendriks mocht zijn competitiedebuut maken voor Vitesse’63 1. SJO Triville JO19-1 had een vrije middag doordat hun wedstrijd werd afgelast.

Ook kreeg Jeroen van den Berg nog een goede kans nadat de vrije trap van Frits ten Kate niet goed wordt verdedigd, kwam die bal bij de 2e paal terecht maar de spits van Vitesse’63 schoot voorlangs.

Toch kwam uiteindelijk de thuisploeg meer dan verdiend op gelijke hoogte, nadat er een bal op goed geluk voor werd in gebracht, kwam die die bal uiteindelijk bij Aron Westert terecht en schoot hij de bal achter de keeper van HSC. (2-2)

Een minuut na de goal van Aron Westert moest Jeroen van den Berg het veld nog verlaten van scheidsrechter Broer met een rode kaart.

Omdat het spel veel stillag, kwam er veel extra tijd bij en ging Vitesse’63 er nog vol voor met 10 man in de eindfase. Helaas bleef het bij een gelijkspel, een eindstand waarbij Vitesse’63 zichzelf nog een keer in de spiegel zal kijken, na de vele gemiste kansen.

Volgende week staat ‘De Wolden Derby’ (ZZVV-Vitesse’63) op het programma. Er wordt om 15:00 uur afgetrapt tegen de koploper van 3D.