7742PG
COEVORDEN
tel. 0524-514503

Opstelling Vitesse'63 1

Voor alweer de 6e competitiewedstrijd van het seizoen mag Vitesse aantreden in Coevorden tegen CSVC. Met 4 punten uit 5 wedstrijden mag gesproken worden van een ietwat trage start van de competitie, al kan Vitesse met een overwinning ook zo weer plaatsnemen in de middenmoot. CSVC heeft voor aanvang van de wedstrijd 2 punten meer, dus bij een overwinning kan er in ieder geval over CSVC heen gegaan worden.

Vitesse gaat voortvarend van start en zorgt vanaf minuut 1 dat CSVC niet echt in hun spel komen. In de 4e minuut bedient Knol na een fraaie individuele actie,  waar hij zeker 3 man zijn hielen laat zien, Ruben Westert en die schiet de bal tegen de touwen: 0-1. Dit is het vertrouwen wat de ploeg van Mijnheer even nodig had. Vitesse vertoont bij vlagen degelijk positiespel en weet de voorste linie goed te bereiken wat leidt tot een aantal mogelijkheden om de score verder uit te breiden. CSVC zet er weinig tegenover, een afstandsschot en een paar voorzetten zorgen er niet voor dat T. Keizer het benauwd krijgt. In de 38e minuut valt dan ook terecht de 0-2: A. Westert stuurt met een prachtige pass R. Westert weg die alleen op de keeper komt. In eerste instantie kan de keeper de bal nog keren, maar in de rebound is het een koud kunstje en dat brengt Vitesse op een riante voorsprong. We gaan dus rusten met een 0-2 stand.

Dan luiden de gezegden in de rust vaak: ‘’Scherp beginnen en het eerste kwartier niks weggegeven’’ en ‘’ Geef ze nou niet weer de kans om terug in de wedstrijd te komen’’. Maar niks bleek minder waar: Binnen een minuut maakt Ucan de aansluitingstreffer en wordt de score teruggebracht naar 1-2, ook al rook de goal naar buitenspel. Tijd voor Vitesse om het spel van de eerste helft weer op te pakken, maar dit blijkt erg lastig. Veelal wordt de lange bal gehanteerd. CSVC krijgt meer grip op de wedstrijd, maar tot grote kansen leidt dit niet. Met nog een kwartier te spelen wordt R. Westert in de diepte gestuurd en die twijfelt geen moment en trapt de bal overtuigend met de wreef achter de doelman van CSVC: 1-3. Daarmee weet R. Westert de hattrick te completeren en de ploeg weer wat lucht te verschaffen. Al is dit van korte duur, want CSVC weet opnieuw terug te komen in de wedstrijd: Mulder maakt de 2-3. Dan verwacht je dat er nog 10 hachele minuten aan zitten te komen, maar Vitesse weet de pot vrij gemakkelijk dicht te houden achterin. Inmiddels zijn Wanningen en R. Keizer in de ploeg gekomen. In de absolute slotfase wordt de overwinning veilig gesteld en dan kunt u vast al raden via de schoen van welke speler dit gebeurde: R. Westert. Hij vond 3 goals wat aan de zuinige kant en besloot om nog een 4e tegen de touwen te rammen: 2-4. We hopen dan ook dat L. van Gaal dit nieuws niet ter ore krijgt, want dan kan R. Westert maar zo eens bij de 26 koppige selectie zitten die afreist naar Qatar. De assist kwam overigens van keeper (!) T. Keizer. Tot slot nog even een speciale vermelding voor Arno Scheper: Hij maakte zijn debuut voor de hoofdmacht.

Al met al een geweldige teamprestatie wat resulteert in een heerlijke overwinning die Vitesse weer in de goede richting stuurt. De aansluiting bij de middenmoot is hiermee ook weer gevonden. Ook willen wij de meegereisde fans bedanken voor hun support. Volgende week hopen wij thuis tegen WVV de goede reeks door te zetten. Ook dan is uiteraard de steun van de supporters weer van harte welkom!