HOOGEVEEN
tel. 0528-265786

Opstelling Vitesse'63 1

Vitesse’63 op weg naar een grote verrassing in de 3e Klasse D? Een week of zes geleden droeg Vitesse’63 de rode lantaarn bij zich, maar het is in 5 weken tijd al 14 punten ingelopen op (ex) titelkandidaat Klazienaveen. Door de uitstekende prestaties van de mannen van Klaas Mijnheer doet Vitesse’63 inmiddels volop mee om de promotieplekken, al is het ook nog steeds niet veilig.

Op 22 april stond de wedstrijd tegen VV Hoogeveen op het programma. VV Hoogeveen staat voorafgaand van de wedstrijd samen met Vitesse’63 aan kop om de 3e periode. Een geweldig affiche op sportpark Bentinckspark.

Erwin Gunnink had voorafgaand nog wat kleine pijntjes. De paracetamol was op, dus moest Erwin een ibuprofen innemen. Hij vroeg aan Conchita of hij de ibuprofen wel mocht innemen met diarree. Verzorgster Conchita gaf aan dat dit wel mocht, maar het gebruikelijker is om het met water in te nemen.

Scheidsrechter van vandaag was Jacob Wijnstra uit het Groningse Zuidwolde. Leuk feitje over de scheidsrechter is dat hij een erg mooi verzorgde tuin heeft. Hij heeft een fantastische kwaliteit kunstgras in de tuin liggen. Je kunt zien dat dit door een zeer professioneel bedrijf is aangelegd. Het vakmanschap straalt van zijn tuin af. Schitterend en een parel voor in de tuin.

Om 14:25 mocht pupil van de week Elly de 1e aftrap verrichten en de bal achter Thomas Keizer schieten. Keizer, die sinds kort verkering heeft, had een groot aandeel in de veldkeuze. Hij wilde graag de eerste helft tegen de zon in kijken om de 2e helft daarvan te kunnen profiteren. In de 2e helft werd duidelijk dat het niet om de zon ging, maar om een bepaalde supporter die hij graag in de gaten wilde houden de 2e helft.

De 1e helft was een wedstrijd van over en weer. Hoogeveen had het meeste balbezit, maar wist weinig grote kansen te creëren. Vitesse’63 werd een aantal keer gevaarlijk in de omschakeling met twee kopballen van Porre en Ruben die 1-op-1 met de keeper onderuit gehaald werd. De scheidsrechter vond het echter überhaupt geen overtreding, waar anderen dachten aan een rode kaart voor keeper Benjamins.

In de tweede helft drong VV Hoogeveen wat meer aan. Dat zorgde ook voor wat meer ruimte achter de verdediging van Hoogeveen. In de 72e minuut kon Vitesse'63 daarvan profiteren. Een voorzet van Ruben Westert werd uitstekend binnengeschoten door Jeroen van den Berg. Vitesse’63 op rozen.

Hierna ging Hoogeveen nog meer drukken en op zoek naar de gelijkmaker. Een uitstekend keepende Keizer hield echter zijn doel keurig schoon, zelfs na 10 minuten blessuretijd van scheidsrechter Wijnstra.

Hierdoor blijft Vitesse’63 op koers voor de 3e periode, maar heeft het nog zeker vier finales te spelen. Te beginnen volgende week tegen de Weide op eigen veld. Eerder verloor Vitesse’63 in Hoogeveen met 1-0 van de Weide, tijd voor revanche!

Hieronder de samenvatting, gemaakt door Gerjo Stegeman van Hoogeveen TV.

Stegeman sprak na afloop met aanvaller Ruben Westert.