7958SL
KOEKANGE
tel. 0522-451763

Opstelling

Afgelopen zaterdag mochten de manschappen van P. Donker weer de wei in en dit keer tegen SVM uit Marknesse. De laatste keer dat beide teams elkaar troffen was in het seizoen 2017/18 toen nog onder leiding van legendarische trainer Ben Batterink. Uitslagen toen: Thuis 0-3 en uit 3-2, laten we nu hopen op een betere afloop..

De ziekenboeg begint aardig leeg te raken. Aron Westert heeft zich donderdag weer bij de groep toegevoegd en Jeroen van de Berg alias Porre keert aankomende dinsdag terug op het trainingsveld.

Nadat Conchita overuren heeft gemaakt in de behandelkamer deze week konden we dan eindelijk beginnen met de wedstrijd.

De beginfase was behoorlijk rommelig voor de thuisploeg. Drukzetten ging niet zoals vooraf afgesproken, ruimtes op het veld waren veel te groot, onnodig balverlies etc.. Wat dan ook resulteerde in een 0-1 achterstand. Thom Westerveen kopt een hoekschop geheel vrij tegen de touwen. Het spelbeeld veranderd niet en de ploeg uit Marknesse mist de nodige grote kansen, waardoor Vitesse’63 in de wedstrijd bleef. Het was snakken naar de rust..

Rust.

In de tweede helft schroefden de rood-gelen het tempo behoorlijk omhoog en ging de motor eindelijk draaien. Wat vrij snel de 1-1 oplevert, de altijd veel scorende Mark stond op de goeie plek en tik de bal (met z’n rug) binnen! Daarna bleef het eenrichtingsverkeer en ging Vitesse’63 opzoek naar de voorsprong. Dan komen we aan bij minuut 70: Dennis gaat achter de bal staan voor een vrije trap, onverwachts legt hij de bal breed op Mark die niet nadenkt en de bal van 25 meter snoeihard in de kruising schiet! Beelden >

Voordat SVM de aftrap neemt wordt er een wissel doorgevoerd. Erwin gaat het veld verlaten en Almar komt er in, tenminste dat is de bedoeling. Erwin is het veld al uit, maar Almar mag van scheidsrechter Lubberts om onduidelijke reden niet het veld in..? Daardoor ontstaat er behoorlijk veel hectiek bij de dug-outs en vliegt Erwin toch maar weer het veld in, echter in zijn enthousiaste tackelt hij zijn directe tegenstander.. Wat een rode kaart oplevert. Vitesse’63 laat zich niet van de wijs brengen en gooit de wedstrijd in minuut 82 definitief op slot. Ruben komt door op de rechterkant en geeft een perfecte voorzet op maat voor Sander, 3-1! Al met al een terechte overwinning voor de thuisploeg, ondanks de 1e helft. 3 wedstrijden 7 punten, de ploeg uit Koekange staat momenteel op een verdienstelijke 2e plek in 3D.

Volgende week gaat de rood-gele trein langs Hoogeveen, voor een pittige wedstrijd tegen Vv de Weide. Graag tot dan! Let op aanvangstijd 15:00 uur.