KOEKANGE
tel. 0522-451763

Opstelling

Vandaag mochten de mannen uit Koekange aantreden tegen DKB uit De Krim. De ploeg uit De Krim had, zo te horen, een gezellige carnavalsavond/nacht gehad. Ondanks deze gezellige avond stonden er gewoon 11 gemotiveerde spelers op het veld om de laatste strohalm te grijpen in de strijd om rechtstreekse degradatie. De ploeg had tot dusver slechts 1 punt behaald en wel tegen de formatie van Pim Donker. Genoeg ingrediënten voor een spannende pot.

Op een goed gevuld sportpark in Koekange kwam na 1 minuut al de eerste gevaarlijke kans voor Vittese’63. Een goede voorzet van af de linkerkant werd maar net naast getikt door Aron Westert. Het was snel duidelijk dat DKB er een fysieke wedstrijd van wou maken en de bus voor het eerste fluitsignaal al geparkeerd had. Desalniettemin kwam DKB in minuut 5 op een 0-1 voorsprong. Tegen een ploeg die speelt zoals DKB is dit een flinke domper, maar zoals vooraf was afgesproken moest Vitesse blijven spelen met ‘’geduld’’.

En geduld moest Vitesse’63 hebben, want lang gebeurde er helemaal niks. Vitesse’63 probeerde te voetballen op de helft van DKB, maar de formatie uit de Krim hield de pot goed dicht. Tot minuut 42, waarin de bal in de 16 meter van DKB voor de voeten van Dennis Westerbeek terecht kwam en hij zijn eerste competitietreffer voor de rood gelen mocht maken. De ontlading was groot, vlak voor de rust op een gelijke 1-1 stand komen zorgde voor grote opluchting aan de kant van Vitesse’63.

Rust

Vitesse’63 kwam scherp uit de kleedkamer, al na 2 minuten maakte Frits ten Kate een absolute wereldtreffer op aangeven van Erwin Gunnink. De keeper en centrale verdediger van DKB waren, volgens mij, nog aan het overleggen welk carnavalspak ze vanavond aan ging trekken, waardoor Frits de bal vrij in kon schieten, 2-1. Lange tijd gebeurde er weer niets, totdat Frits ten Kate in minuut 83 maar eens op avontuur ging. Mede dankzij een subtiel balletje door de benen, werd hij in de 16 meter van DKB neergelegd en ging de bal op stip. Het was voor de scheidsrechter overduidelijk, geen discussie mogelijk. Net als vorige week ging Sander van Dijk achter de bal staan en schoot de 3-1 binnen. De wedstrijd is gespeeld zou je zeggen, maar DKB brengt in minuut 90 de spanning enigszins terug in de wedstrijd door de 3-2 te maken. Spannend werd het echter niet meer en na 3 minuten extra tijd en vond de scheidsrechter het mooi geweest en floot hij voor het eindsignaal.

Eindelijk een overwinning op DKB, de vierde zege op rij en de concurrentie morst punten. Een top middag voor de Koekangenaren. Met 3 punten achterstand op de nummer 1 in de competitie doen ze nog volop mee in de strijd om het kampioenschap!

Volgende week reist de formatie uit Koekange af naar Dedemsvaart waar ze op bezoek gaan bij DVC, aanvang 15.00. Tot dan