7908HB
HOOGEVEEN
tel. 0528-275361

Opstelling Vitesse'63 1

Afgelopen zaterdag stond er een wedstrijd op het programma in Hoogeveen tegen Vv de Weide. De ploeg van trainer Beek is toch wel een outsider voor een eventuele periode in deze sterke klasse 3D. Voorafgaand aan deze wedstrijd stond de ploeg op 6 punten uit 3 wedstrijden, gezien de tegenstanders, een meer dan behoorlijke start.

Voordat de strijd om 15:00 losbarstte, had trainer Donker er al een helse ochtend op zitten. Het had niet veel gescheeld of de wedstrijdbespreking zou worden gedaan door TO. De trainer zat met een dilemma: Meegaan met z’n dochters die moesten afzwemmen voor hun A-diploma of toch met de bus mee naar Hoogeveen. Iedereen zou voor het eerste kiezen, echter koos Donker voor het laatste. Hierdoor kon hij de auto inleveren en moest hij op de fiets naar het mooie Koekange.

In de beginfase van de wedstrijd speelde Vitesse’63 fel en werden de duels gewonnen. Wat ook resulteerde in een snelle voorsprong: Ruben brak door aan de linkerkant en gaf een panklare voorzet op Frits die de bal beheerst tegen de touwen schoot. Daarna vergeet Vitesse’63 door te drukken om vervolgens 2-0, 3-0 te maken.. De Weide krijgt meer grip en scoort dan ook snel de 1-1. Door gebrek aan communicatie achterin wordt de bal verloren en schiet Koekoek beheerst langs Thomas, 1-1. Het restant van de eerste helft was matig en leverde geen grote kansen op. Het spel was van beide kanten slordig. Zodoende gingen de ploegen de rust in met een 1-1 tussenstand.

Na de rust startten beide ploegen waar zij gebleven waren. Het spel was slordig en onrustig. Vitesse’63 bleef wat meer hangen op de eigen veld om zo ruimte te creëren voor de eventuele snelle counters. In de 59e minuut neemt Sander een vrije trap vanaf de zijkant en die wordt gemist door iedereen maar valt wel binnen, 1-2! De Weide probeerde hierna wat opportunistischer te spelen en voor de gelijkmaker te gaan, echter leverde dit geen grote kansen op voor het doel van Vitesse’63. In de laatste minuut schiet Aron een einde aan alle illusies van de Weide, 1-3!

De vechtmachine uit Koekange neemt even een paar weken afstand van de klasse 3D en keert 4 november terug met een thuiswedstrijd tegen koploper FC Ommen, noteer dat in de agenda!

Zaterdag staat er nog wel een bekerwedstrijd op het programma thuis tegen onze vrienden uit Borger, tot dan. Aanvang 14:30.