KOEKANGE
tel. 0522-451763

Opstelling

Bizarre weersomstandigheden maakten er vanmiddag geen pretje van om langs de lijn in Koekange te gaan staan. Water, water en nog eens water viel met bakken uit de hemelpoorten en er werd deze middag dan ook als tweede keuze op het kunstgrasbijveld gespeeld. Ook hier was zelf enige plasvorming waarneembaar.
Na de aftrap leed Elim onmiddellijk onnodig balverlies en was het linkerbuitenspeler R. Westert die direct voor de thuisploeg doeltreffend was. (1-0). Hierna had D. Doldersum de grote kans om de gelijkmaker te scoren na een goede assist van R. Koekoek maar hij verzuimde de bal binnen te tikken. Aan de andere kant was het A. Pekel die de voorsprong had kunnen uitbreiden voor zijn team. Keeper G. Lunenborg kreeg de bal niet onder controle en Pekel schoot de bal hard op de paal van dichtbij. Een volgend afstandsschot van D. Westerbeek ging naast en zo creeerde Vitesse volop kansen maar wist dit niet in scoren uit te drukken.

Vitesse benut niet de vele kansen
Een lichte overtreding van J. Doldersum werd deze middag bestraft met een gele kaart door scheidsrechter E. Maat en een volgende vrije trap. Hieruit kreeg R. Westert balbezit en hij zag zijn harde schot via onderkant lat het veld weer inspringen. De thuisploeg kreeg meerdere vrije trappen en corners te nemen maar wist dit niet om te zetten in de brood nodige doelpunten. Koekoek liep daardoor nog eens tegen geel aan na een knullige overtreding. Na een half uur spelen kreeg Elim wat meer grip op het spel en was het P. Kroezen die tot tweemaal toe in de buitenspelval liep. Of dit nu terecht was is niet geheel duidelijk maar de jonge grensrechter J. Guichelaar van Koekange kon je niet op enige partijdigheid betrappen. Centrale speler D. Doldersum kwam op enig moment in balbezit en begon aan een uitdagende soloactie, waar een ieder dacht waar begint hij weer aan. Maar na goed doorzetten en het passeren van vijf Koekangenaren schoot hij de bal keihard binnen en keeper T. Keizer stond hierbij op het verkeerde been (1-1). Even later was het zijn broer Jay die de score had kunnen vergoten want keeper T. Keizer was al lang uitgespeeld maar met veel geluk kon de aangesnelde L. Heuvelman redding brengen door de bal van de lijn te halen waarmee hij zich zelf blesseerde door tegen de paal te botsen. Een corner voor Elim werd door de hoogspringende M. Koops net naast gekopt. Vlak voor rust kreeg aanvoerder L. Heuvelman nog een gele kaart voor zijn ogen getoverd nadat hij een forse bodycheck op D. Doldersum had uitgevoerd. Hierna werd al snel de warme kantine en thee opgezocht.

De tweede helft begon zoals het ook in de eerste was gebeurd. Niet goed alert zijn en een falende keeper G. Lunenborg zorgde ervoor dat Vitesse ’63 snel de voorsprong terugkreeg door een score van F. ten Kate (2-1). Ook hier kreeg al vlot D. Doldersum de kans op de gelijkmaker na een goede voorzet van broer Jay. Ook een volgende schot van D. Doldersum werd door T. Keizer weer tot corner verwerkt. Na ruim tien minuten spelen in deze helft werd de lichtgeblesseerde Bos vervangen door M. Doldersum. Zijn eerste actie, een afstandsschot, ging dan ook maar net bij keeper T. Keizer over de lat. Aan de andere zijde was het keeper G. Lunenborg die in een 1 op 1 situatie R. Westert de baas bleef en zo zijn ploeg in de wedstrijd hield. A. Pekel werd gewisseld voor A. Westert. Een aantal ongevaarlijke vrije trappen werd door P. Kroezen na wegduwen van de tegenstanders gegeven. Halverwege deze helft was het weer de gevaarlijke Westert die de 3-1 op zijn pantoffel had maar hij zag gelukkig zijn grote kans voorlangs gaan. Hierna was het bijna aanvoerder W. Boertien die de thuisploeg op een verdere voorsprong hielp want met een terugkopbal op de paal verraste hij vooral keeper G. Lunenborg die ternauwernood te bal tot corner wist te verwerken. Hierna werd S. van Dijk door P. Kuiper vervangen. Vitesse ’63 kreeg meerdere corners en vrije tappen te nemen. Invaller P. Kuiper liep onnodig tegen een gele kaart aan nadat hij vervelend voor een vrije bal ging staan zodat sc Elim in deze slotfase werd belemmerd om het spel snel te hervatten. In de slotminuut krijg Elim nog een vrije trap en in de scrimmage werkt invaller Smit tegen de touwen 2-2.

Aanstaande dinsdag de bekerwedstrijd op ons eigen sportpark tegen Titan aftrap 20.00u.

En zaterdag de uitwedstrijd tegen Sc Rouveen aftrap 14.30u.