7891CP
KLAZIENAVEEN
tel. 0591-313097

Opstelling Vitesse'63 1

Vandaag mochten de mannen uit Koekange aantreden tegen Vv Klazienaveen. De ploeg van trainer Kerkdijk had zich voorafgaand van het seizoen toch een andere plek gewenst dat de nu 11e plek op de ranglijst. Deze plek zorgt ervoor dat er einde van het seizoen nacompetitie gespeeld moet worden voor lijfsbehoud en zorgen dat ze niet degraderen naar de 4e klasse. Zie hier een artikel uit 2021 waar in wordt aangegeven dat er binnen 5 jaar 1e klasse voetbal gespeeld gaat worden in Klazienveen. https://www.rtvdrenthe.nl/sport/13501094/fc-klazienaveen-aast-na-fusie-op-een-nieuw-complex

Die ambitieus zullen voorlopig de ijskast even ingaan.

Vanaf minuut 1 was het duidelijk dat Klazienaveen er een fysieke wedstrijd van wou maken. Het woord wat voor de wedstrijd opvallend vaak viel was: ploeteren.. En ja dat was het ook.

Vitesse’63 nam gelijk het initiatief door de thuisploeg terug te dringen op eigen helft, maar dat resulteerde nog niet in kansen. Het spel lag behoorlijk vaak stil waardoor de ploeg van trainer Donker niet in hun eigen spel kwamen. Onnodig balverlies op het middenveld zorgt ervoor dat de thuisploeg uit het niets op 1-0 voorkomt. Kort voor rust kopt Ruben nog net over, maar voor de rest blijft het vooral bij veel balbezit.

Rust

Het speldbeeld veranderd in de 2e helft niet. Vitesse’63 blijft zoeken naar de gelijkmaker, alleen het fysieke spel van de thuisploeg helpt daar niet bij. Het is domweg tegenhouden en hopen dat de bal een keer goed valt voorin, kortom: Lange Halen Snel Thuis. Vitesse’63 krijgt aan de linkerkant een vrije trap nadat er weer onnodig hard door wordt gehaald. Dennis schiet de hard voor bij de 2e paal waar die op een rare manier in het netje valt, 1-1! Vitesse’63 dringt de thuisploeg nog verder terug op de eigen helft en heeft het gevoel dat er meer inzit dan een punt. Dan zitten we al in de blessuretijd als Ruben doorkomt op de linkerkant, echter wordt zijn actie gestopt de linksback van de thuisploeg die ‘even’ aan de noodrem trok, penalty en rood. Dit is een koud kunstje voor Sander die de bal beheerst in het hoekje schiet, 1-2! Daarna viel er nog een rode kaart bij de thuisploeg, reden weet hij zelf wel. Bij vlagen een parodie op een voetbalwedstrijd, maar de drie punten! Zo kon de ploeg uit Koekange met een goed gevoel naar de hoofdsponsor waar een zeer gezellige seniorenavond op de planning stond!

Volgende week komt DKB uit de Krim op bezoek in Koekange, aanvang 14:30. Tot dan