7958SL
KOEKANGE
tel. 0522-451763

Opstelling

Op een zonnige dag werd er op het kunstgrasveld van Vitesse'63 een boeiende voetbalwedstrijd gespeeld tegen ASC. De sfeer werd voorafgaand aan de wedstrijd getekend door een ingetogen moment van stilte, ter nagedachtenis aan de overleden Koob Westert.

De tweede minuut van de wedstrijd bracht meteen opschudding toen Vitesse'63 een strafschop kreeg toegewezen, gevolgd door een rode kaart voor Aron Volkerink van ASC. Sander van Dijk stond klaar om de strafschop te nemen en deed dit met succes, waardoor Vitesse'63 al vroeg in de wedstrijd de leiding nam: 1-0!

Nog geen twee minuten later verdubbelde het thuisploeg de voorsprong. Frits ten Kate vond Aron Westert en zorgde voor een comfortabele 2-0 voorsprong in de 4e minuut.

In de 15e minuut kreeg Ruben Westert de kans om de voorsprong verder uit te bouwen, maar zijn schot teisterde de lat. Kort daarna slaagde Pim van Gelder erin om via Thomas Keizer de aansluitingstreffer te scoren voor ASC, waardoor de stand 2-1 werd.

De tweede helft verliep beduidend rustiger met weinig hoogtepunten. In de 61e minuut werden er wissels doorgevoerd bij Vitesse'63, waarbij Peter Kuiper en Erwin Gunnink het veld betraden voor Frits ten Kate en Martijn Hooch Antink. In de 70e minuut vond nog een wissel plaats, met Dennis Westerbeek die het veld verliet en werd vervangen door Roy Kuik.

Hoewel er na rust weinig opvallends gebeurde, slaagde Vitesse'63 erin om de voorsprong vast te houden. Met drie waardevolle punten tegen de nummer drie ASC, behaalde Vitesse'63 een belangrijke overwinning in deze competitiewedstrijd.