7958SL
KOEKANGE
tel. 0522-451763

Opstelling

Arjen Robben en Luis Suarez hebben een aantal dingen gemeen. Groot geworden in de Nederlandse competitie, scoren in een Champions League finale en onlosmakelijk verbonden met de schwalbe. Het Duitse woord schwalbe is gebaseerd op het gedrag van zwaluwen (Schwalben), die zich tijdens hun vlucht soms opeens een heel stuk laten vallen om daarna weer door te vliegen. Evert ten Napel noemde het tijdens zijn verslag ook wel een fopduik.

Waar Arjen Robben tijdens het WK in Brazilië er een penalty mee versierde tegen Mexico, werd Suarez vrijwel altijd bestraft met een gele kaart bij het maken van een schwalbe. In aanloop van de wedstrijd Vitesse’63 tegen de Weide heeft scheidsrechter Marco Verduin de tapes van met name Luis Suarez uit het verleden bekeken. De hoofdinspecteur van Politie Nederland heeft buiten de lijnen veel controle. Binnen de lijnen was hij ook niet van plan om zich te laten foppen.

In oktober speelde Vitesse’63 voor het laatst een competitiewedstrijd op het eigen hoofdveld. Zaterdag 9 maart werd het veld goedgekeurd om te bespelen en mocht er eindelijk weer eens op echt gras gespeeld worden. Er stond veel op het spel voor de geelroden uit Koekange. Buiten de 3 punten kon het ook een clubrecord evenaren door 7 competitiewedstrijden op rij winnend af te sluiten (Sinds bijhouden van dit statistiek door de Michel Abbink van Vitesse’63, Jan Willem Krale). Daarnaast kan het een lunch verdienen bij Wegrestaurant de Raket als er wordt gewonnen van De Weide. Ook speelt het natuurlijk nog mee om de bovenste plekken. Genoeg om voor te spelen dus.

Dat Vitesse’63 ergens voor speelt, hebben ze ook vanaf minuut 1 laten zien. In de 13e minuut loopt Frits ten Kate (met rechts) een voorzet van Ruben Westert binnen. Nog geen minuut later idem, alleen zorgt Ten Kate dan met het hoofd voor 2-0. Vitesse’63 al snel op rozen.

Niks aan de hand voor de Koekangers, totdat uit het niets in de 29e minuut de Weide een (terechte) strafschop krijgt toegewezen. Een overtreding van Lars Heuvelman wordt bestraft met een gele kaart. Een koud kunstje voor Mitchell Luchtenberg die Thomas Keizer kansloos laat.

In de 40e minuut maakt Frits ten Kate zijn hattrick compleet. Een lobbal (met links) over de keeper zorgt dat hij een Perfecte Hattrick maakt. Dit beloofd een mooie voetbalmiddag te worden, zeker als Mitchell Luchtenberg in de 44e minuut met rood van het veld wordt gestuurd. Met de wetenschap hoe lastig het is om met 10 man te voetballen kan Vitesse’63 met een comfortabele voorsprong aan de thee.

Teamleider Hans Koetsier heeft in de rust een videoband van Luis Suarez worst schwalbes ever in de recorder gedaan bij scheidsrechter Verduin als vermaak in de rust.

In de 2e helft begint Vitesse’63 niet scherp, maar de Weide is onmachtig. Een uitval van de Weide laat Vitesse’63 even zweten. Jasper Strijker probeert met een fopduik een 2e penalty te versieren, maar scheidsrechter Verduin trapt er niet in. Hij bestraft Strijker met een gele kaart. De toon is gezet.

Enkele minuten later is het weer Jasper Strijker die een actie inzet, hier wordt hij licht getoucheerd waarna hij wederom naar de grond gaat. De scheidsrechter kan het zich niet voorstellen dat iemand voor een 2e keer naar de grond gaat met een fopduik en besluit een strafschop te geven. De nieuwe KNVB-regel dat je maar 2 penalty’s per wedstrijd mag geven gaat hierdoor ook een rol spelen. Gelukkig voor Vitesse’63 schiet Prij de penalty snoeihard tegen de paal.

Nog geen 5 minuten later begint Ruben Westert aan een dribbel in het 16-meter gebied. Hij voelt een tikje waardoor hij naar de grond gaat. Zoals bekend, mag er geen penalty meer gegeven worden en fluit scheidsrechter Verduin voor een Schwalbe. Hij bestraft Ruben met geel. Het gebied tussen penalty en schwalbe is razend klein geworden.

Vanaf dat moment gaat de Law of attraction beginnen bij scheidsrechter Verduin. Want in de 82e minuut werd Ruben een doelpoging ontnomen door een zuivere overtreding van Rick Prij in het strafschopgebied. Door de Penalty Tax wuift scheidsrechter Verduin dit weg en wordt er doorgevoetbald. 20 balcontact verder werd de bal over de zijlijn gespeeld waarna Verduin toch nog besluit het penaltymoment te beoordelen als schwalbe. Hij geeft Ruben Westert zijn 2e gele kaart waardoor ook hij kan douchen. Bijzondere beslissing van inspecteur Verduin.

Ruben Keizer en Stefan Heuvelman werden ingebracht om toch nog even nieuwe energie te brengen om de wedstrijd vol te maken. Voor Ruben Keizer een bijzondere dag. Precies 11 jaar na zijn debuut in het 1e elftal, ondanks zijn slechts 27-jarige leeftijd. Ook Ruben Keizer werd nog een penalty ontnomen in de slotminuten, maar de gele kaarten waren gelukkig voor de voorzitter op waardoor zijn schwalbe onbestraft bleef.

Na 94 minuten was het dan toch afgelopen en Vitesse’63 heeft de wedstrijd winnend afgesloten. 3 puntjes erbij, een lunch bij de Raket verdiend en zelfs een gedeelde 1e plek in de 3e klasse D. Er staan mooie weken te wachten voor de mannen van Pim Donker.

Volgende week is het 1e elftal een weekend vrij en gaan ze met de selectie op teambuildingsweekend naar Newcastle, tenzij Borger nog een oefenwedstrijd wil spelen aanstaande zaterdag. Op 23 maart speelt Vitesse’63 uit bij FC Ommen.