7958SL
KOEKANGE
tel. 0522-451763

Opstelling

Op een koude dag in Koekange vond de langverwachte confrontatie plaats tussen Vitesse'63 en FC Meppel, twee titanen in de 3e klasse D. De verwachtingen waren hooggespannen, maar het was FC Meppel dat met de 3 punten net iets harder mee kon zingen in de kantine van Vitesse’63 met zanger Danny van Ingen.

Het was een wedstrijd waarin FC Meppel vanaf het eerste fluitsignaal de controle greep. De bezoekers waren effectief in de eerste helft, waarin ze de kansen die ze kregen genadeloos afmaakten. Mick van Laere werd vanuit een lange bal bediend en opende de score in de veertiende minuut met een diagonale schuiver, waardoor de thuisploeg direct op achterstand kwam (0-1). Slechts vijf minuten later verdubbelde Camiel Fidom de voorsprong met een kopbal, die de doelman van Vitesse'63 kansloos liet (0-2). De eerste helft kabbelde daarna rustig voort met nog 1 grote kans voor FC Meppel waar Luca Broers zijn inzet gepareerd ziet worden door doelman Keizer.

Na de rust zette FC Meppel het goede spel voort en al snel werd de voorsprong uitgebouwd tot 0-3. Invaller Jason, leek de wedstrijd te beslissen met een doelpunt. Hoewel Vitesse'63 nog enkele kleine kansen kreeg via A. en R. Westert, slaagden ze er niet in om de wedstrijd spannend te maken.
In de slotfase van het duel voegde Hugo Bisschop een vierde doelpunt toe aan de score, waarmee de 4-0 eindstand een feit werd. FC Meppel verstevigt hiermee hun positie als koploper van de 3e klasse D met een totaal van 25 punten uit 10 wedstrijden. Be Quick '28 blijft op de tweede plaats staan, terwijl Vitesse'63, ondanks de nederlaag, nog steeds een solide zesde positie bekleedt met 14 punten en twee wedstrijden minder gespeeld.

Wij willen Jaap en het team van Herberg ’t plein bedanken voor de heerlijke snert die is aangeboden aan alle wedstrijdbezoekers en voor het regelen van de fantastische zanger Danny van Ingen, die met zijn optreden in de kantine voor een onvergetelijke afsluiting van deze dag zorgde.