tel. 0522-291500

Opstelling Vitesse'63 1

Zaterdag 25-11-2023 stond de uitwedstrijd naar Rouveen op het programma.

Toen de roetveeg Pieten hun pepernoten hadden uit gedeeld of vergooid hadden kon de bus reis richting Rouveen worden ingezet.
Voor leider Hans Koetsier een speciale wedstrijd aangezien hij al voor jaar en dag werkzaam is op de kaasfabriek in Rouveen. De nodige weddenschappen waren alweer gesloten, en zelfs de nodige acties waren al ondernomen bij een eventuele overwinning. Trainer Donker momenteel nog woonachtig in Rouveen maar kijkt er naar uit zich met enkele weken weer Meppeler te noemen. Genoeg redenen om de staf een leuke weekend te bezorgen en ons zelf natuurlijk ook. Wat verder op viel was opnieuw de basisplek voor Pekel.

Om 14.30 uur kon het tactisch schouwspel beginnen. Aangezien beide trainers elkaar door en door kennen hadden ze weer wat leuks bedacht. Vitesse`63 begon scherp en pakt in de 2e minuut al een voorsprong. Pekel wordt gevloerd aan de zijkant van het veld, de vrije bal van Van Dijk wordt vakkundig door een verdediger in eigen doel gekopt. Het spel golft wat heen en weer en Rouveen neemt langzamerhand de overhand, zonder echt kansen de creeeren. In de 44e minuut komt Vitesse`63 er nog een keer gevaarlijkt uit als Ruben Westert versnelt en speelt af op Pekel die vanaf een meter of 18 naar binnenkomt en de kruising raakt. Ruststand 0-1.

De 2e helft stopt de thuissploeg er nog meer energie in, en ze komen dan ook op 1-1 als in de 55e minuut een bal uit een corner opnieuw wordt ingebracht en van kortbij wordt binnengeschoten door Piest. Rouveen rook bloed en Vitesse`63 kon zich moeizaam onder de druk uitspelen. In de 75 minuut viel dan ook de 2-1 een corner wordt binnengekopt door Bouwmeester. Vitesse`63 ging alles of niets spelen en kwam ook weer wat meer van het doel af maar gaf ook open huis en daar profiteerde Rouveen optimaal van want eerst was het Schra die geloofde in een lange bal en koelbloedig afronde en later ronde Visscher een vlot lopende aanval af en bracht de 4-1 op het scorebord en dit was ook de eindstand.

Een keer verliezen kan en daar valt deze middag ook niks over af te dingen.

Aankomende zaterdag 2 december de "derby" tegen Fc Meppel, aftrap 14.30 uur tot dan!