KOEKANGE
tel. 0522-451763

Opstelling

4 november 2023

Eindelijk was het moment daar! Met vastberadenheid en een scherpe focus gingen we het duel aan tegen FC Ommen, vastbesloten om te zegevieren. Voorafgaand aan de wedstrijd had onze coach, Pim Donker, in de media laten weten dat hij nog nooit van FC Ommen had verloren tijdens zijn vorige trainerschap bij DVC Dedemsvaart. Het was een uitgelezen kans om deze reeks voort te zetten, en dat hebben we gedaan!

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat we niet van plan waren om ons terug te trekken. Met een onverschrokken aanpak en vastberadenheid, toonden we ons vastbesloten. Onze spelers lieten zien dat ze niet bang waren. Het spel begon direct met een hoog tempo en een offensieve benadering. Binnen zes minuten brak Ruben Westert door en profiteerde Frits ten Kate van de geboden kans, waarmee we de voorsprong namen. Kort voor rust vergrootte Lars Heuvelman de voorsprong naar 2-0.

De jarige Jesse de Lange kende voor rust wat tegenslag met een gele kaart en het missen van een aantal kansen. Hij werd vervangen door Cas van Marum na de pauze, met de hoop op een ommekeer. Dat lijkt een kansloze missie als Ruben Westert de 3-0 tegen de touwen schiet. Het lijkt een mooie middag te worden voor de vechtmachine van Donker. Of toch niet! Robbert-Jan Hamberg bracht een kwartier voor tijd de spanning terug met een fraai doelpunt uit een vrije trap. Daarna zette Milan Pierik doelman Keizer op het verkeerde been en bracht de stand op 3-2.

Het tij lijkt volledig te keren totdat in de 79e minuut het noodlot toe slaat voor Jeroen van den Berg, die een zware blessure op loopt. Arbiter Paulusma legt het spel stil, in afwachting van de ambulance. De schrik zit er goed in bij iedereen en de animo om verder te spelen is verdwenen. Het duel wordt op een later moment hervat.

16 december 2023

Op de dag van de hervatting tussen Vitesse'63 en FC Ommen, waren de laatste elf minuten aan de beurt. De KNVB had scheidsrechter Enting uit Wildervank gestuurd, en zijn aanwezigheid werd toegejuicht door zijn familie die mee was gereisd. Na een half uur warming-up was het tijd voor de aftrap, althans dat zou je denken, maar er moest een ingooi plaatsvinden, aangezien dat de laatste actie langs de zijlijn was op 4 november.

FC Ommen had duidelijke plannen. Met ongeveer acht spelers in het strafschopgebied van Vitesse'63 en een handdoek langs de lijn om de bal droog te maken voor de ingooi, werden alle ballen richting de zestien meter gepompt. Ondanks twee goede kansen van Ommen hield Vitesse stand en behaalde zo de drie punten. De overwinning zorgde voor een onvergetelijke avond, waarbij de partner van de nicht van interim spits Alfred Pekel, Joy Woelders, zorgde voor zang en vreugde.

Vitesse'63 heeft voorafgaand aan de winterstop 17 punten behaald uit 10 gespeelde wedstrijden en staat momenteel op de vijfde plaats in de competitie. De eerstvolgende competitiewedstrijd staat gepland op 20 januari, uit tegen Dedemsvaart, dat op de elfde plaats staat in de derde klasse D.