Datum

10 oktober 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Er mag dan niet nagezeten worden in de kantine dus kan er ook niet onder het genot van een biertje de wedstrijd na geëvalueerd worden. Nou vandaag was dat ook totaal niet nodig want onze tegenstander was gewoon een klasse beter en misschien wel twee. De club uit Oosterwolde voor het eerste jaar in fusie want voorheen was het op de zaterdag De Griffioen (2e klasse, bovenin) en op de zondag DIO Oosterwolde (3e klasse, bovenin en een paar terug zelfs nog 1eklasse). Kortom de vereniging besloot op zaterdag verder te gaan en als je teams samenvoegt kun je een mooi 1e elftal maken maar ook zeker een leuk 2e elftal. Nou dat bleek vandaag maar weer en dit team mag zich dan ook zeker titelkandidaat noemen. Daarbij was het 1e elftal op het laatste moment afgelast dus konden nog twee spelers aansluiten en dat waren ook nog eens twee ervaren mannen. Dat deze vereniging de randzaken goed op orde heeft bleek maar weer dat het tweede elftal even met de spelersbus van de Sc Heerenveen vrouwen richting Koekange komen.

Genoeg over de tegenstander want trainer Sarri kon ook weer over alleraardigst elftal beschikken.
Opstelling: Thomas Keizer, Jan Waninge, Martijn Hooch Antinck, Bart Jan van Dijk, Kristiaan Kremer, Johnny Schuttevaar, Remco Geerts ©, Roy Kuik, Robin ten Heuvel, Jeroen van den Berg en Rutger de Vroet.

Bankie:  Frank Steenbergen, Bas Wanningen, Erik Tuynman.

Tegenvaller was dat door een blessure onze vaste reporter Ruben Keizer de weg naar het voetbalveld is ontzegt. Door COVID-19 mogen er zo min mogelijk mensen op het sportveld aanwezig zijn dus ook geblesseerde spelers moeten verplicht thuis blijven.

Op onze groene kunstmatje onder het genot van een buitje regen floot HJ Compagner voor de aftrap. Die aftrap was voor Vitesse`63 en dat was ook het laatste balbezit in de aankomende 20 minuten. De uitploeg had één doel zo snel mogelijk op voorsprong komen en Vitesse`63 kon alleen maar tegenhouden en had het vooral moeite om de organisatie goed neer te zetten. Voordeel van dit weinige balbezit is dat Jan Waninge ook weinig ballen kan verspelen normaal verspeeld hij de eerste 5 ballen aan de tegenstander vandaag ging het bij de tweede bal al goed. Na 20 minuten ging de storm wat liggen en kon de thuisploeg de eerste spelden prikjes uitdelen. Zo vond Kuik met een schot de vingertoppen van de keeper en de inmiddels ingevallen Steenbergen vond vanuit een moeilijke hoek ook de keeper. SV Oosterwolde heeft een veldoverwicht en komt veel rond de 16 meter maar echte 100% kansen komen er niet. Ja één keer omzeilt een middenvelder de buitenspelval en omspeelt zelfs keeper Keizer maar loop dan zo lang door met bal had hij onze beer Kremer met een sliding redding laat brengen. Zo lijkt de rust met een brilstand worden opgezocht maar het liep net anders. Een makkelijk gegeven vrije trap tegen onze beer Kremer werd ingedraaid en eerst nog fantastisch gepakt door Keizer maar in tweede instantie was poging hem net te machtig. Ruststand 0-1.

In de rust werd Jeroen van den Berg gewisseld voor Tuynman. En onze beer Kremer wou er graag af wegens leeg  geraakte tank maar werd gemotiveerd door Sarri om toch nog even door te gaan. Als er bij een auto het benzine lampje gaat branden kun je ook altijd nog wat kilometers doorrijden.

De tweede helft kwam Vitesse`63 wat slapjes uit de kleedkamer. Want binnen 10 minuten werd de stand na0-3 getilt een vrije trap die door niemand werd aangeraakt en een gewoon een goeie aanval werd door de spits simpel afgerond. Vitesse`63 kon deze middag geen potten breken en zo kon dus onze beer Kremer vervangen worden door Wanningen. Voor Wanningen was dit een nieuwe positie maar vulde dit verdienstelijk in. Alleen Kuik die een afvallende bal op de paal schoot en Schuttevaar die de keeper op zijn pad vond kwamen nog in de buurt van het Oosterwolde doel. Scheidrechter HJ Compagner had vanmiddag een makkie en floot op tijd af want er  kwam nog een bui aan.

Volgende week 17 oktober 2020 zijn we vrij en persoonlijk denk ik dat dit voorlopig onze laatste wedstrijd is. Pas goed op jezelf tot de volgende keer.
Mocht het toch allemaal door blijven gaan spelen we 24 oktober de altijd beladen wedstijd tegen Fit Boys 2 op ons eigen sportpark.