7958SL
KOEKANGE
tel. 0522-451763

Opstelling

Op zaterdag 2 oktober stond Vitesse’63 - Klazienaveen op het programma op het sportpark in Koekange. Na de 5-0 verliespartij tegen ZZVV was Vitesse’63 uit op revanche. Klazienaveen, 1 van de grote favorieten om zowel dit jaar als volgend jaar te promoveren, verloor de eerste wedstrijd met 1-4 op eigen veld van Nieuwleusen. Met een nieuw technisch plan geeft Klazienaveen niet op. Zij zijn als vereniging namelijk op koers om een stabiele 1e klasse te worden. (https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/173417/FC-Klazienaveen-richt-alle-pijlen-op-promotie-en-jubileumfeest)

Nadat scheidsrechter Wenting had gefloten voor de aftrap zette Klazienaveen haar titelaspiraties direct kracht bij. Binnen enkele minuten kon Danie Slip de bal binnen schieten na geklungel achterin bij Vitesse’63. 1-0. Daar gaan we weer..

Maar Vitesse’63 had geleerd van de week ervoor. Het werd gevaarlijker en gevaarlijker en was zelfs de bovenliggende partij. Dit resulteerde in een doelpunt in de 32e minuut van Jeroen van den Berg. Hij kopte een vrije trap van Sander van Dijk keurig in het hoekje. 1-1. Dit was ook de ruststand.

Vitesse’63 had het gevoel de wedstrijd onder controle te hebben. In de 2e helft ging het dan ook op zoek naar de voorsprong. Een corner van Sander van Dijk werd dan ook verdienstelijk binnengekopt door Aron Westert. Een verdiende voorsprong voor Vitesse’63.

In de 57e minuut kwam Klazienaveen dan toch met een gelukje langszij. Een van richting veranderd schot belandde in het netje, waardoor de gelijke stand weer op het bord stond. Nog geen minuut later lag de bal ook alweer in het netje van Klazienaveen. Een lange bal van Lars Heuvelman werd knap ingeschoten door Jeroen van den Berg. 3-2.

Niks leek een overwinning in de weg te staan, totdat Aaron Brinks de bal met een gelukje tegen zich aan krijgt. De bal stuiterde iets door waardoor Thomas Keizer er niet bij kon. Klazienaveen kwam nogmaal langszij. 5 minuten later wilde Erwin Gunnink aan Thomas laten zien hoe je zo’n bal wel tegenhoudt. Hij vergat hierbij dat hij speler was en geen keeper. Handsbal van Erwin en scheidsrechter Wenting legde de bal op de stip. Wordt het dan zo een dag?

Jesse Habing schoot de bal keurig in het hoekje, maar sinds Thomas in het keeperstenue van Ajax traint, waant hij zich als een Onana in de goal. Katachtig pakt hij de bal uit het hoekje. Klemvast! Dit ondanks dat de penalty niet eens onaardig was ingeschoten.

In de 80e minuut was Jeroen van den Berg moegestreden. Hij werd vervangen door Bas Dost Wanningen. Als gelegenheidsspits mocht de centrale verdediger, annex rechtsback, annex rechtsbuiten de wedstrijd volmaken. En hoe!? In de 87e minuut krijgt hij de bal voor zijn voeten ter hoogte van de penaltystip. Hij schiet hem richting het dak van het doel en de keeper was kansloos. Loon naar werken! 4-3 voor Vitesse’63!

Vitesse’63 ging met man en macht de voorsprong verdedigen. Het kreeg zelfs nog kansen op de 5-3, maar de pijp was leeg. De keeper van Klazienaveen deelt nog een hard beuk uit aan Sander van Dijk die hierbij zwaar geblesseerd raakte. Als stank voor dank kreeg Sander geel van scheidsrechter Wenting. Maar voor wat? Onbegrijpelijk. Scheidsrechter Wenting stelde na de wedstrijd voor om de 15,60 boete voor zijn eigen rekening te nemen.

Sander moest gewisseld worden. Gelukkig was Roy Kuik nog fit. Hij werd gisteren door zijn lieftallige vrouw keurig op tijd naar huis gebracht zodat hij fris en fruitig aan de zaterdag kon beginnen. Hij maakt de wedstrijd vol en zorgde er samen met het team voor dat de 4-3 vastgehouden werd. Vitesse’63 is van de 0 af en het seizoen is nu echt begonnen.

Volgende week speelt Vitesse’63 thuis tegen het gefuseerde FC Ommen. Ook 1 van de favorieten voor de bovenste regionen in de 3e klasse D. De wedstrijd begint om 14:30u. Komt allen kijken en geniet net als afgelopen zaterdag van een strijdend Vitesse’63.