BOVENSMILDE
tel. 0592-420095

Opstelling Vitesse'63 1

De mannen van Mijnheer reisden in de bus van Ten Heuvel tours af richting Bovensmilde, inclusief de goed aanwezige Stefan Heuvelman en zonder Sander van Dijk (eigen vervoer wegens werkverplichtingen JAVEDI). BSVV, de ploeg van de altijd goedlachse Ben Batterink, voetbalt nog voor rechtstreekse handhaving, dus dit duel ging nog zeker ergens om. Batterink had de terreinknecht een dagje vrij gegeven en zo was het veld dus niet gemaaid. Inmiddels was het 14.25 en nog geen Sander van Dijk op het sportpark gesignaleerd, Kuik had de hele warming- up mee gedaan en stond te poppelen om aan de aftrap te verschijnen.
Echter droop hij teleurgesteld af toen toch drie minuten voor aanvang Van Dijk het veld betrad en een versnelde warming-up deed waar menig kelderklasser jaloers op is.

De basis van de afgelopen 2 weken stond ook vandaag weer aan de aftrap, zo stond Bartjan van Dijk op de 9,5 positie. De wissels waren de jeugdige Erik Tuynman en ervaring R. Kuik (aangezien broertje Tim inmiddels ook onder ervaring  valt) en de voorzitter Keizer.

Na tien minuten was het spelbeeld wel duidelijk. BSVV in een 4-5-1 formatie met nog ouderwetse mandekkers. Zo hoefde Bartjan zijn nek niet in de te smeren met zonnebrand, want zijn directe tegenstander van 2 meter hield de zon goed bij hem weg. Vitesse`63 mocht opbouwen en probeerde een opening te vinden en de thuisploeg loerde op een snelle uitval met een bal achter de verdediging.  In de 22e minuut was dit dan ook het geval een bal achter de defensie en aanvaller Kunstman omspeelde Keizer en de stand was 1-0. Echter was dit wel het moment dat de Koekanger equipe wakker werd en iets meer energie in de wedstrijd stopte. In de 34e minuut neemt Sander van Dijk een corner, die kiezelhard wordt binnengekopt door Ruben Westert 1-1. Vitesse`63 wil nu door drukken. In de 41e minuut één van de mooiere doelpunten van dit seizoen. Als je vader wordt, leef je op een roze wolk en verandert je hele leven. Van uitslapen naar 4 a 5x in de nacht wakker, van rollend uit de kantine naar half 6 thuis voor het eten. Het is gewoon allemaal net even anders.  Zoiets moet er bij Lars Heuvelman door het hoofd zijn gegaan. Zoals ook dit want met de bal aan de voet een metertje over de middenlijn, even kijken, mikken, raak! Keeper Van den Broek blijft verbouwereerd achter. Lars, inmiddels met duim in de mond, springt trainer Mijnheer in de armen. 1-2. De eerste mensen dropen af richting de koffie, maar miste hierdoor wel de 2-2. De man met de mooie voetbalnaam Estifer de la Cruz rondde een mooie aanval af, zijn inzet viel via rug en keeper Keizer binnen. Dit was dus de ruststand 2-2.

De 2e helft was nog maar net onderweg op de 2-3 stond ook alweer op het scorebord. Ruben Westert wordt weggestoken en blijft 1-op-1 koel voor de doelman en stift de bal er bekaam overheen. Voorzitter Keizer komt in het veld voor Bartjan van Dijk, zodat Bartjan ook nog even van het zonnetje kan genieten. In de 65e minuut wordt BSVV weer gevaarlijk en tikt Lars Heuvelman de aanvaller van BSVV genaamd Jordy de Groot in de zestien aan. Penalty. Lars was het hier duidelijk niet mee eens, maar was de enige op het hele sportveld die protesteerde. De Groot faalde vanaf de stip niet en bracht de stand dus op 3-3. Dan volgen er nog twee wissels. Tuynman komt voor de moegestreden Jan Waninge en Kuik lost Stefan Heuvelman af. Met Stefan wordt wat voorzichtig gedaan na wat vervelende blessures en de vele wedstrijden de laatste periode. Ook had hij nog een speech voor te bereiden.
Hij moest namelijk op het reüniefeest van korfbalvereniging DOS`46 te Nijeveen het podium betreden. En met Kuik had verdediging net weer wat meer ervaring in deze spannende fase van de wedstrijd. Kwam er dan nog winnaar ? Dat antwoord is JA. Een voorzet van Ruben Westert komt ongelukkig op de hand van een BSVV’er. De goed leidende leidsman nam zijn tijd maar wees uiteindelijk toch naar de stip. Sander van Dijk schoot rustig  raak 3-4. Toen begon het slotoffensief van de thuisploeg. Een kwartiertje lang kwamen er vuurpijlen richting het doel van Keizer. Kuiper Koekange zou bijna jaloers zijn op deze vuurwerkshow. Ook Kuik die namelijk niks met vuurwerk heeft, was hier duidelijk van onder de indruk en vergat nog wel eens te lopen als de pijl over hem heen ging. Eindstand 3-4.

Ben Batterink bleef licht geëmotioneerd achter, zoals we hem zelden hebben gezien.

Eigenlijk het vermelden niet waard, maar ook weer wel. Het afstandsschot van Mark van der Linde.
Voor beelden vraag onze PR-man Jan Willem Krale.

Op de terugweg werd wederom gezocht naar de familie van Ruben Westert die ergens langs de vaart zou moeten wonen, maar nog steeds niet gevonden.

Zo werden er van de laatste vier wedstrijden er drie gewonnen en staat Vitesse`63 op de 5e plek.
Aanstaande zaterdag de “De Wolden derby” in Koekange, Vitesse’63 – ZZVV, aftrap 14.30 uur.
Met aansluitend een fijn stukje muziek van DJ RYAN en de Champions League finale op groot scherm.