Vitesse’63 Old Stars speelt oefenduel tegen Mallorcaselectie van HZVV Old Stars - Vitesse'63

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Vitesse’63 Old Stars speelt oefenduel tegen Mallorcaselectie van HZVV Old Stars

Vitesse’63 Old Stars speelt oefenduel tegen Mallorcaselectie van HZVV Old Stars

HZVV Old Stars

1 - 7

Vitesse'63 Old Stars

Datum

15 oktober 2021 11:00

Accommodatie

Sportpark Bentinckspark
Sportveldenweg 3
7902NX
HOOGEVEEN
tel. 0528-263337

Een week na het succesvolle toernooi in Almelo stonden de spelers van Vitesse’63 Old Stars op vrijdag 15 oktober jl al weer op het veld. Ditmaal op uitnodiging van de Mallorca selectie (versterkt met gastspeler Freek Nijmeijer van Vitesse’63 Old Stars) van HZVV Old Stars. Deze wilden graag een oefenwedstrijd spelen als voorbereiding op het internationale toernooi dat ze van 20 tot 26 oktober op Mallorca gaan spelen.

Old_Stars_okt_hzvv.jpg
De Mallorcaselectie van HZVV Old Stars (Links vooraan Freek Nijmeijer die welhaast onherkenbaar is in dit tenue!!)

De afspraak was om na de gezamenlijke warming up. Vier wedstrijden van een kwartier te spelen. HZVV Old Stars had op deze manier de mogelijkheid om wat te experimenteren met de beste opstelling en speelwijze.

Voor Vitesse’63 Old Stars was dit een mooie gelegenheid om na Almelo wat te oefenen met het spelen vanuit de defensie, nog beter het positiespel in de gaten te houden, te oefenen met het opsluiten van de tegenstander en te mikken op snelle uitbraken via onze mid-mid en opkomende buitenverdedigers.

De spelers die de kleuren van Vitesse’63 Old Stars mochten dragen waren Jeene Keizer, Jan Pinxterhuis, Luuk Vos, John van Dijk, Henk van den Berg, Roel Gritter en Henk van Dijk. Jos Kok was ditmaal de coach.
Old_Stars_okt_hzvv_1.jpg

Tijdens de wedstrijden bleek dat het Mallorca team van HZVV Old Stars nog wel even moest wennen aan de nieuwe samenstelling. Combinaties liepen nog niet zo vlot, posities werden vaak niet goed gehouden en in de afronding was men slordig.

Dit in tegenstelling tot Vitesse’63 Old Stars. Posities werden goed gehouden. Ook na aanvallen met veel bewegingen en positiewisselingen kwam men weer keurig terug op de uitgangsposities en dat leverde gewoon een sterke veldbezetting op. Ook spelen met een echte laatste man die de spelers voor hem actief coachte leverde het nodige rendement op. HZVV had gewoon moeite om aan de bal te komen of de bal in eigen gelederen te houden.

In de aanval was Vitesse’63 Old Stars ook sterk in het één keer aanraken van de bal. Het feit dat in elke training een rondo’tje wordt gespeeld kun je dan gewoon goed op het veld. terugzien.

Bij tijd en wijle was het gewoon mooi voetbal dat we lieten zien.
Old_Stars_okt_hzvv_2.jpg

Bij de Mallorca selectie van HZVV bleken de patronen er ook steeds beter in te komen. De eerste wedstrijden waren geëindigd in een ruime winst voor Vitesse’63 Old Stars.  De laatste partij werd het 1-1. Niet omdat Vitesse’63 Old Stars minder was maar omdat de Mallorca selectie elkaar steeds beter begonnen te vinden. De uiteindelijke 7-1 winst voor Vitesse’63 over alle wedstrijden genomen was minder belangrijk dan de progressie die de selectie van HZVV wist te boeken.

Kortom zowel voor de Mallorca selectie van HZVV Old Stars als voor Vitesse’63 Old Stars was het niet alleen een leuke wedstrijd maar ook een hele nuttige oefening.

Na afloop werd er nog gezamenlijk een broodje gegeten in de kantine van HZVV en we spraken af om elkaar weer eens vaker op het veld te ontmoeten.

Wij wensen HZVV Old Stars (met Freek) een heel gezellig, leuk en succesvol toernooi op Mallorca.

Verslag
Jos Kok

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!