7958SL
KOEKANGE
tel. 0522-451763

Opstelling

Op zaterdag 5 maart speelde Vitesse’63 tegen VV Hoogeveen. VV Hoogeveen stond 3 punten voor op Vitesse’63. Een heuse 6 punten wedstrijd dus. De KNVB had er weer voor gekozen om een topscheidsrechter aan te stellen voor dit duel. Om 14:30u was iedereen er klaar voor om af te trappen op een uitverkocht sportpark.

In de beginfase was er ook sprake van een gelijk opgaande strijd. De eerste treffer viel na tien minuten aan de zijde van de thuisploeg. Een corner werd door Twan Reinders ongelukkig verlengd. Deze bal belandde precies in het doel. De treffer komt op naam van Sander van Dijk die de corner nam. (Bron: Meppeler Courant)

Hoogeveen kon niet in de wedstrijd komen en had last van het hobbelige veld. Vitesse’63 had er ook moeite mee, getuige de misstrap van Erwin Gunnink, maar nam daarin minder risico. Het probeerde veel spits Jeroen van den Berg te vinden die de kopduels met Andy Kreeft (de Jaap Stam van VV Hoogeveen) mocht uitvechten. Het resulteerde in een wat rommelige 1e heflt waarbij de ruststand op 1-0 bleef.

In de 2e helft bleef het rommelig. Scheidsrechter Peter Pool (geen familie van Henk Pool) gaf in de 54e minuut een gele kaart aan Eduard Kobes. Kort daarna maakte Ruben Westert de 2-0. Vitesse’63 op rozen dus! Kort daarna maakt Eduard Kobes een lichte overtreding waarbij scheidsrechter Peter Pool (geen familie van Tinus Pool) een 2e gele kaart geeft aan Kobes.

VV Hoogeveen bleef toch voor de winst gaan in Koekange. Het probeerde wat te forceren, maar tot echt gevaarlijke kansen kwam het niet. Totdat 20 minuten voor tijd Hoogeveen een strafschop kreeg. Een koud kunstje voor Ismael Ucan die de 2-1 binnenschoot. Hoogeveen bleef drukken en in de laatste minuut krijgt Hoogeveen nog een corner. Alle spelers (inclusief keeper) gaan mee naar voren. De bal wordt genomen.. En… In 1 streep achter het doel langs.

Daarna floot Scheidsrechter Peter Pool voor het einde van de wedstrijd. De punten bleven in Koekange en er werd nog veel bier (Heineken in de kantine, Hertog Jan in ‘t Wold en voor de liefhebbers nog wat Dommelsch in Klok) gedronken. Aanstaande woensdag speelt Vitesse’63 uit bij SC Lutten. Wij hopen weer op veel publiek.